MİLLETİMİZ HER ŞEYİN FARKINDA. AKP NE YAPARSA YAPSIN ADALETE AÇTIĞI SAVAŞI KAYBEDECEK
tekden site sağı sünnet
Haber
01 Nisan 2022 - Cuma 18:56 Bu haber 1005 kez okundu
 
MİLLETİMİZ HER ŞEYİN FARKINDA. AKP NE YAPARSA YAPSIN ADALETE AÇTIĞI SAVAŞI KAYBEDECEK
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AK Parti ve MHP’nin seçim kanununda değişiklik yapmak için Meclis’e getirdiği kanun teklifi üzerine konuştu.
SİYASET Haberi
MİLLETİMİZ HER ŞEYİN FARKINDA. AKP NE YAPARSA YAPSIN ADALETE AÇTIĞI SAVAŞI KAYBEDECEK

Parti grubu adına söz alan Ataş, görüşülen kanun teklifinin seçimler yaklaştıkça kaybedeceğini anlamış iktidarın yaşadığı paniğin bir göstergesi olduğunu söyledi. Milletvekili Ataş, AKP’nin “Temsilde adalet” kılıfı adı altında kendine menfaat sağlama peşinde olduğunu vurguladı.  “AKP de istediği kadar kanun değiştirsin, millet ilk seçimde iktidarı değiştirecek, AKP’yi siyasi partiler mezarlığına yollayacaktır” diyen Ataş, “Hem Türk siyasi tarihi hem de dünya siyaset tarihi seçim kanunlarını değiştirerek iktidarda kalmaya çalışan siyasi partileri, seçim sandığına kilit vurmaya çalışan koltuk sevdalılarını çok görmüştür. Yapılmak istenen değişiklikler sandığa göz dikmenin diğer bir adıdır. Milletimiz her şeyin farkında. AKP ne yaparsa yapsın adalete açtığı savaşı kaybedecek” dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) iktidarın seçim kanununda değişiklik girişimlerine tepki gösterdi. “Anlaşılmaktadır ki AKP, kendi döneminde atanmış hâkimlerle millet iradesine el uzatma, sandığı yok sayma peşindedir” diyen Ataş, “Milletimiz her şeyin farkında. AKP ne yaparsa yapsın adalete açtığı savaşı kaybedecek, kaçınılmaz sonunu getirecek ve her şeyden çok sevdiği iktidarını sandıkta teslim etmek zorunda kalacaktır” dedi.

YAPILMAK İSTENEN DEĞİŞİKLİKLER SANDIĞA GÖZ DİKMENİN DİĞER BİR ADIDIR

Milletvekili Dursun Ataş, “Görüşülen kanun teklifi seçimler yaklaştıkça kaybedeceğini anlamış iktidarın yaşadığı paniğin bir göstergesidir. Bu yüzden Cumhur İttifakı aceleyle bir kanun teklifi hazırlamış, tüm vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren böylesi bir kanunda muhalefet partilerin ve sivil toplum örgütlerinin dahi görüşü alınmamıştır. Yapılmak istenen değişiklikler sandığa göz dikmenin diğer bir adıdır. Seçimlerin denetiminden sorumlu ve itirazlar hakkında karar verecek hâkimlerin belirlenmesi usulünün değiştirilmesi bile tek başına bunun göstergesidir. Kanun teklifine göre, il ve ilçe seçim kurullarının oluşmasında kıdemli hâkim uygulaması bırakılarak il merkezlerinde görev yapan birinci sınıfa ayrılmış hâkimler arasından ad çekme usulüyle, yani kurayla seçim kurulunun oluşturulması öngörülmüştür. AKP'nin birikimli ve kıdemli hâkimlerden rahatsız olduğu görülmektedir. AKP döneminde şaibeli mülakatlar sistemiyle 20 bin civarında yargı mensubu alınmıştır ve bu sayı bugün tüm yargının yüzde 85’ini oluşturmaktadır. Anlaşılmaktadır ki AKP, kendi döneminde atanmış hâkimlerle millet iradesine el uzatma, sandığı yok sayma peşindedir. Bu durum seçim güvenliğinin ve adaletin altına dinamit yerleştirmekten farksızdır. AKP'nin yirmi yılda en çok savaştığı şey, kendi adında yer alan adalettir. Ancak, AKP ne yaparsa yapsın adalete açtığı savaşı kaybedecek, kaçınılmaz sonunu getirecek ve her şeyden çok sevdiği iktidarını sandıkta teslim etmek zorunda kalacaktır” şeklinde konuştu.

AKP, TUTARSIZLIKLARINA YENİ BİRİNİ DAHA EKLEMİŞTİR, ANCAK BURADAKİ AMACIN NE OLDUĞUNU MİLLETİMİZ BİLİYOR

Görüşülen Seçim Kanunu’ndaki değişikliklerin, siyasi iktidarın iktidarını kaybetme korkusuyla hazırladığı, millet iradesini yok sayan bir teklif olduğunu kaydeden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “AKP iktidarda kalmak için temsilde adalet kılıfı adı altında her seçim öncesi yeni bir kanun çıkarmakta, dün söylediğinin bugün tam tersini yapmaktadır” dedi.

Milletvekili Ataş, konuşmasında şu ifadeleri kullandı. Cumhur İttifakı geçtiğimiz seçimler öncesi “Temsilde adalet” diyerek getirdiği sistemi, bugün yine “Temsilde adalet” diyerek değiştirme gayretine düşmüştür. Yani, Cumhur İttifakı 2018 yılında överek getirdiği sistemi, sanki muhalefet partileri getirmiş gibi kötüleyerek yeniden düzenlemektedir. AKP, tutarsızlıklarına yeni birini daha eklemiştir, ancak buradaki amacın ne olduğunu milletimiz de fark etmektedir. Amaçları, iflas eden, ülkeyi uçuruma sürükleyen ucube Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini, diğer adıyla tek adam rejimini seçim kanunları üzerinden korumaktır.

SEÇİM KANUNLARI TEK ADAMIN, AKP'NİN MENFAATLERİ UĞRUNA DELİK DEŞİK EDİLMİŞTİR

Meclis’te “Hükümet sistemleri ve seçim kanunları devletler için hayati konulardır. Bu yüzden demokratik tüm devletlerde bu tür değişiklikler geniş bir uzlaşıyla yapılır” uyarısında da bulunan Milletvekili Dursun Ataş, “Siyasi partilerin hırslarına milletin iradesi kurban edilemez ancak yirmi yıllık AKP iktidarında Türkiye'nin yüz yılı aşan parlamenter sistem geleneği tek adamın hırsı uğruna feda edilmiş, seçim kanunları AKP'nin menfaatleri uğruna delik deşik edilmiştir. 2018 yılında ‘Ülke şahlanacak, koalisyonlar bitecek’ algısı yaparak getirdikleri Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden sonra, ‘Temsilde adaletsizlik oluyor, oylar ittifak içinde kalmalı’ diyerek seçim kanunu değiştiren AKP, bugün kendi siyasi menfaati uğruna tam tersini, yine ‘temsilde adalet’ diyerek savunmaktadır; bunun adı siyasi ikiyüzlülüktür, başka bir şey değildir. Kanun teklifinin özeti şudur: Seçim kanunları Cumhur İttifakı lehine olduktan sonra, milletin ve devletin aleyhine olması önemli değildir. AKP için önemli olan milletin iradesi, devletin bekası değil; tek adamın iradesi, koltuğunun bekasıdır. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri başta olmak üzere, belediye seçimlerinden ders almayan AKP'ye kötü bir haberimiz var: Seçimler, kanunlarla değil, sandıkta milletin iradesiyle kazanılıyor" dedi.

AKP DE İSTEDİĞİ KADAR KANUN DEĞİŞTİRSİN, MİLLET İLK SEÇİMDE İKTİDARI DEĞİŞTİRECEK, AKP’Yİ SİYASİ PARTİLER MEZARLIĞINA YOLLAYACAKTIR

Türk milletinin iradesinin saraydaki tek adamın iradesinden üstün olduğunu vurgulayan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Hem Türk siyasi tarihi hem de dünya siyaset tarihi seçim kanunlarını değiştirerek iktidarda kalmaya çalışan siyasi partileri, seçim sandığına kilit vurmaya çalışan koltuk sevdalılarını çok görmüştür. Ancak unutulmamalıdır ki bugüne kadar millet iradesini yok sayan, seçim kazanma hırsıyla seçim kanunlarını yapboz tahtasına çeviren her iktidar ilk seçimde iktidarı kaybetmiştir. AKP de istediği kadar kanun değiştirsin, millet ilk seçimde iktidarı değiştirecek, AKP’yi siyasi partiler mezarlığına yollayacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MİLLETİMİZ, HER, ŞEYİN, FARKINDA., AKP, NE, YAPARSA, YAPSIN, ADALETE, AÇTIĞI, SAVAŞI, KAYBEDECEK,
Yorumlar
Haber Yazılımı