MÜSLÜMAN OLAN ALMAN VATANDAŞI: YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM
tekden site sağı sünnet
Haber
22 Şubat 2022 - Salı 21:43 Bu haber 6688 kez okundu
 
MÜSLÜMAN OLAN ALMAN VATANDAŞI: YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM
Alman vatandaşı Seidel Fabienne, Kayseri İl Müftülüğü’nde düzenlenen ihtida merasimi ile Müslüman oldu ve "Elif Azra" adını aldı.
YAŞAM Haberi
MÜSLÜMAN OLAN ALMAN VATANDAŞI: YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİM

İl Müftüsü Yusuf Akkuş başkanlığında İl Müftülüğü’nde gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Almanya vatandaşı 27 yaşındaki Seıdel Fabıenne Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı tarafından okunan Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan ihtida merasimi İl Müftüsü Akkuş’un, İslam Dini’nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Seıdel Fabıenne’in kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu. İl Müftüsü Akkuş, Seıdel Fabıenne’in bundan sonra “Elif Azra” ismini kullanacağını kaydetti.

Duygularını dile getiren Seıdel Fabıenne ise, “İslam'ı seçtiğim için çok mutluyum. Yeni doğmuş gibiyim. Kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.

İhtida töreni sonrasında Müftü Akkuş, Elif Azra’ya İhtida Belgesi’ni takdim ettikten sonra, Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan Almanca Kur’an-ı Kerim Meali ve İslam dinini anlatan kitap seti hediye etti.

İhtida merasimine İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı, Elif Azra, ailesi ve basın mensupları katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MÜSLÜMAN, OLAN, ALMAN, VATANDAŞI:, YENİDEN, DOĞMUŞ, GİBİYİM,
Yorumlar
Haber Yazılımı