NAKLİYE ARAÇLARI DOĞAYA ZARAR VERİYOR, TEHLİKEYE DAVETİYE ÇIKARIYOR
tekden site sağı sünnet
Haber
28 Nisan 2022 - Perşembe 15:03 Bu haber 937 kez okundu
 
NAKLİYE ARAÇLARI DOĞAYA ZARAR VERİYOR, TEHLİKEYE DAVETİYE ÇIKARIYOR
İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, Koçcağız ve Kamber Mahallelerindeki taş ocaklarında nakliye işi yapan araçlar nedeniyle bölgenin tozdum an içinde kaldığını belirterek, yaşananlara tepki gösterdi.
GÜNDEM Haberi
NAKLİYE ARAÇLARI DOĞAYA ZARAR VERİYOR, TEHLİKEYE DAVETİYE ÇIKARIYOR

 Ekim alanlarının, doğanın zarar gördüğünü ve baharla birlikte yemyeşil olması gereken alanların toz toprağın altında kaldığını dile getiren Çalıksoy, bu durumdan hem mahalle sakinlerinin hem de nakliye işi yapan vatandaşların rahatsız olduğunu belirterek, Talas Belediyesi’ni göreve davet etti.

İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, toz tepkisiyle dikkat çekti. Kayseri'nin Talas ilçesine bağlı Koçcağız ve Kamber Mahallesi sakinlerinin sesi olan Çalıksoy, bölgede faaliyet gösteren Taş-Mıcır Ocakları nedeniyle vatandaşın ortaya çıkan tozdan dumandan rahatsız olduğunu dile getirdi. Talas Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Kamber’in içinden geçen taş ocağı araçları için alternatif yol yaptığını hatırlatan Çalıksoy, ancak yapılan alternatif yolunda şu an için çare olmadığını ve bölgenin toz tehdidi ile karşı karşıya bırakıldığını söyledi.

Daha önce tepkileri beraberinde getiren sorun nedeniyle yolun bölge dışına alındığını ifade eden İYİ Partili Çalıksoy, bu durumdan hem bölge sakinlerinin hem de taş ocaklarına çalışan araçların sürücülerinin de rahatsız olduğunu vurguladı.

BELEDİYEYİ GÖREVE DAVET EDEN İYİ PARTİLİ ÇALIKSOY, VATANDAŞIN SESİ OLDU

İYİ Partili Çalıksoy, “Koççağız ve Kamberli mahallelerimizin mıcır ocaklarından nakliye yapan araçlarımız için Talas Belediye Kamberli merkezinden geçmemesi için alternatif yol güzergâhı oluşturdu. Ne yazık ki bu yolda da  taşıma yapan nakliye araçlarının çıkardıkları tozlar önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.  Köy halkı, araç sahipleri bu işten şikayetçi. Yol araçların geçmesiyle birlikte toz bulutlarıyla kaplanıyor. Bu durum hem bitki örtüsüne, hem ekinlere gerçekten büyük zarar veriyor. Tabiata zarar veriyor. Bu nedenle Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a sesleniyoruz. Bu yapılan alternatif yol, tozu kaldırmayacak bir duruma getirilmeli. Bu sıkıntının giderilmesini halkımız adına talep ediyoruz. Ne yazık ki yemyeşil olması gereken yerler, toz içinde. Bitki örtüsü yemyeşil olması gerekirken, ekin alanları aynı şekilde olması gerekirken toz duman içinde. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

“KAMBER’DEN GEÇİYORUZ, HALK TEPKİ GÖSTERİYOR,  BURADAN GEÇİYORUZ DOĞA ZARAR GÖRÜYOR. NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK”

Bölge sakinlerinin yanı sıra nakliye işi yapan vatandaşları da dinleyen İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy’a, sürücüler de dert yandı. Bazı sürücüler, “Kamber’den geçiyoruz, halk tepki gösteriyor,  buradan geçiyoruz doğa zarar görüyor. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Bir çözüm bekliyoruz” dedi.

“BU TOZLARDAN YAKINDA BİR KAZA DA OLUR! SÜRÜCÜLER BİRBİRLERİNİ ÇIKAN TOZDAN DUMANDAN GÖRMÜYOR”

Yine bir diğer sürücü ise ortaya çıkan toz duman nedeniyle bazı kazaların yaşanabileceğini dile getirerek, “Bu tozlardan yakında bir kaza da olur. Çünkü araç sürücüleri, birbirlerini çıkan tozdan dumandan görmüyor. Bu toz bulutu ana yola da gidiyor. Toz bulutu görüş mesafesini düşürüyor. Kaza olma ihtimali de yüksek” diye konuştu.

“YETKİLİLERİ ZAMAN KAYBETMEDEN ÖNLEM ALMAYA DAVET EDİYORUM”

Vatandaşların şikayetlerini dinleyen İYİ Partili Talas Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Çalıksoy, acil çözüm çağrısı yaparak, “Bu tablo hem insana hem doğaya zarar veriyor ve tehlikeye de davetiye çıkarıyor. Bu nedenle yetkilileri zaman kaybetmeden göreve davet ediyorum” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: NAKLİYE, ARAÇLARI, DOĞAYA, ZARAR, VERİYOR,, TEHLİKEYE, DAVETİYE, ÇIKARIYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı