NARİN: HALKTANDA KOPUŞUN GÖSTERGESİDİR
tekden site sağı sünnet
Haber
30 Mart 2022 - Çarşamba 13:28 Bu haber 2820 kez okundu
 
NARİN: HALKTANDA KOPUŞUN GÖSTERGESİDİR
Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin, Ramazan ayı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bırakın ramazan pidesi almayı , somun ekmek kuyruğundan çıkamayan halkını düşünmeden tavsiyelerde bulunmak iletişim hatası olduğu gibi halktanda kopuşun göstergesidir” dedi.
SİYASET Haberi
NARİN: HALKTANDA KOPUŞUN GÖSTERGESİDİR

İl Başkanı Önder narin, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi; “Kur’ân-ı Kerîm’de adı geçen ve değerine vurgu yapılan yegâne ay ramazan ayıdır. Orucun farz kılındığını bildiren âyetlerin hemen ardından ramazanın insanlara doğru yolu gösteren ve hakkı bâtıldan ayıran Kur’an’ın indirildiği ay olduğu belirtilir ve bu aya ulaşanların oruç tutması emredilir (el-Bakara 2/185)

Müslümanlarca sabır, ibadet, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olarak kabul edilen, büyük bir coşku ve heyecanla karşıladığımız Ramazan ayına bizi ulaştıran Yüce Allah a ne kadar şükretsek azdır.

Ramazan ayının gelmesiyle özellikle hanımları bir telaş sarar. İftarlık , sahurluk mantılar , keteler yapılır. Ekonomik olarak sıkıntılı olduğumuz bu dönemde bu hazırlıklarda insanımızı zorlamaktadır. Et yerine patatesin kullanıldığını , yüksek maliyetli yemekler yerine daha uygun olan iftarlıkların tercih edildiğini duyuyor , görüyoruz.

Helâl yollardan kazanılmış para ile alınan gıdalardan yapılan yemeklere kimsenin bir diyeceği olamaz. Dilerse sahurda manda yoğurdu , medine hurması yer yatar dilerse hoşaf kete yerde yatar. Şifa niyetine de Ayetel kürsi okur. Ancak bırakın ramazan pidesi almayı , somun ekmek kuyruğundan çıkamayan halkını düşünmeden tavsiyelerde bulunmak iletişim hatası olduğu gibi halktanda kopuşun göstergesidir.

Bankada ki dövizi isteyenlere , yastık altı altınlara göz dikenlere yakında kadınlarımızın da mehirlerini isteyeceklere şaşırmadığımız gibi kendi toplumunun geçim sıkıntısını görmeyen Fransız vatandaşının Macrona isyanını döne döne izleten yandaş medyaya da şaşırmıyoruz. Ramazan ayının gelmesiyle şimdi ekranlarda imrene imrene bırakacağımız yemek programları yapacaklardır.

Beketinden ve Rahmetinden şüphemiz olmayan Ramazan ayında lütfen toplumun hassasiyetlerine dikkat edelim. Orucunu tutan tutmayana , tutmayan da tutana saygı göstersin. Yardımlaşmayı, paylaşmayı artıralım. Orucu sadece aç kalmak , iftarı da yemek yemek olarak görmeyelim.

Hayırlı , huzurlu, bereketli bir Ramazan ayı diler şifa niyetine okuyup yattığınız dualarda yer bulmak isterim. Selam ve dua ile.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: NARİN:, HALKTANDA, KOPUŞUN, GÖSTERGESİDİR,
Yorumlar
Haber Yazılımı