O çocukların aileleri hakkında işlem yapıldı
tekden site sağı sünnet
Haber
14 Kasım 2022 - Pazartesi 20:15 Bu haber 273 kez okundu
 
O çocukların aileleri hakkında işlem yapıldı
Kayseri’de son bir ay içerisinde çocuklarını sokaklarda mendil sattırarak, tartıcı yaptırılarak çalıştıran aileler hakkında işlem yapıldı.
GÜNDEM Haberi
O çocukların aileleri hakkında işlem yapıldı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan çalışma ile ilgili şu bilgiler verildi;

İlimizde ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen 13 aileye, Türk Ceza Kanununun 233. maddesinde belirtilen “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” suçundan adli işlem, 1 şahsa 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. maddesi gereğince idari işlem yapılmıştır. Toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla kamuoyunu rahatsız eden dilenciliği önleme çalışmaları devam etmektedir.

Vatandaşlarımızın mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla 01/10/2022 ile 31/10/2022 tarihleri arasında “Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması” adı altında İlimiz merkezinde bulunan okul önleri ve çevreleri, okul çevrelerindeki park, bahçe, metruk binalar, alkol ve tütün satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları vb. yerlerde biri ülke genelinde olmak üzere toplam 23 adet uygulama yapılmıştır. 4957 kişi sorgulanmış, aranması olan 16 şahıs yakalanmış olup, okulla alakası olmayan 3 şahsa idari işlem yapılmıştır. 253 okul servis aracı/sivil araç denetlenmiş, 4 araca işlem yapılmıştır. 45 tanesi internet ve playstation salonu olmak üzere 823 umuma açık işyeri/park bahçe/metruk bina kontrol edilmiştir.

Öğrenci ve gençlerimizin huzur ve güvenliğinin sağlaması amacıyla denetim kontrollerimiz sürekli olarak devam etmektedir.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: O, çocukların, aileleri, hakkında, işlem, yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı