Panasonic, şirketlere kolaylıklar sunuyor
tekden site sağı sünnet
Haber
25 Ekim 2022 - Salı 08:24 Bu haber 546 kez okundu
 
Panasonic, şirketlere kolaylıklar sunuyor
Panasonic'in TOUGHBOOK ürünlerinde sunduğu şifreleme her sektör için çok önemli
TEKNOLOJİ Haberi
Panasonic, şirketlere kolaylıklar sunuyor

Panasonic, Viasat ile şifreleme alanında gerçekleştirdiği işbirliğiyle savunma sektöründe kullanılan ancak diğer sektörlerin de kullanmak istediği çözümler sunuyor.
 
Çok Gizli bilgiler için özel olarak tasarlanmış, şifreli bir dahili katı hal sürücüsüne (SSD) sahip dizüstü bilgisayar fikri, çok üst düzey istihbarat ve sıradışı durumları akla getirebilir. Fakat bireysel ve kurumsal hassas verileri korumanın hiç olmadığı kadar önemli olduğu bu dönemlerde bu tür özellikler sadece savuna sektöründe değil, farklı endüstrilerde de tercih ediliyor.
 
İstatistikler her 53 saniyede bir dizüstü bilgisayarın çalındığını gösteriyor ve çalışanların mobil cihazlarında şahıslarına ve şirketlerine ait önemli verilerin yer aldığı düşünüldüğünde şirketler de bu durum için bir çözüm arıyor.
 
TOUGHBOOK ise bu soruna yönelik Viasat Data at Rest (DAR) markalı sektör öncüsü veri depolama güvenliği cihazlarının donanım şifreleme ürünlerini kullanıyor. Viasat'ın UK National Cyber Security Centre tarafından değerlendirilen Eclypt portföyü de tüm dünyada kullanılıyor. Bu imkanların yer aldığı TOUGHBOOK cihazları da Çok Gizli olarak sınıflandırılan ve bu sınıflandırmanın altındaki verileri depolayabilecek kadar güvenli oluyor. Ek olarak NATO ve Avrupa ülkelerinde kullanım için uygun bir konumda yer alıyor.
 
Finansal hizmetler gibi özel sektörde yer alan şirketler ve sağlık, acil durum hizmetleri ve yerel yönetim gibi alanlarda faaliyet gösteren kamu kuruluşları dünyanın dört bir yanındaki devletlerin ve orduların tercih ettiği güvenlik standartlarını sağlayan çözümlere yöneliyor.
 
Savunma sektörüne büyük önem veren öncü bir sağlayıcı olan Panasonic de Viasat ile yakın bir şekilde çalışıyor. Bu işbirliği kapsamında Viasat Eclypt Core dahili SSD, en yeni dayanıklı cihaz olan TOUGHBOOK 55'te bulunuyor ve Intel'in 11. Nesil platformlarını temel alan TOUGHBOOK 40 dizüstü bilgisayara entegre edilme çalışmaları da devam ediyor.
 
Viasat, veriyi korumak için Eclypt teknolojisinde gelişmiş doğrulamayı, diskin tamamını kapsayan şifrelemeyi ve veri depolamayı dayanıklı ve kurcalanmaya karşı dayanıklı TOUGHBOOK cihazında bir araya getiriyor. Böylece anlık veri koruması, dizüstü bilgisayarın performansında gözle görülür bir azalma olmadan sağlanıyor.
Panasonic Group Hakkında
Dünya çapında tüketici elektroniği, konut, otomotiv, endüstri, iletişim ve enerji sektörlerinde geniş kapsamlı uygulamalar için yenilikçi teknolojiler ve çözümler geliştirme konusunda küresel bir lider olan Panasonic Grubu, 1 Nisan 2022 tarihinde bir holding şirketi olarak hizmet veren Panasonic Holdings Corporation ve çatısı altında konumlanan sekiz şirket ile faaliyet gösteren bir şirket sistemine geçti. 1918 yılında kurulan Grup, kendini insanların ve toplumun refahını artırmaya adamıştır. Ayrıca, bugünün dünyası için yeni değerler yaratmak ve sürdürülebilir çözümler sunmak için uygulanan kuruluş ilkelerine göre faaliyetlerini yürütmektedir. Grup, 31 Mart 2021 yıl sonu itibariyle 54,02 milyar Avro (6.698,8 milyar Yen) konsolide net satış elde ettiğini raporlamıştır. Kendini insanların refahını iyileştirmeye adamış olan Panasonic Grubu, En İyi Şekilde Yaşamanıza yardımcı olmak için üstün ürünler ve hizmetler sunmak adına birleşmiştir. Panasonic Group hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen şu adresi ziyaret edin: https://holdings.panasonic/global/
 
Panasonic Connect Europe GmbH Hakkında
Faaliyetlerine 1 Ekim 2021 tarihinde başlayan Panasonic Connect Europe, B2B odaklı ve çevik yeni bir organizasyon oluşturdu. 400'den fazla çalışanı ve CEO Hiroyuki Nishiuma liderliğindeki işletme, tümü İş Değiştirme, Gelişmiş Toplum ve Yarına Bağlanma vizyonunu sunmak için tasarlanmış yenilikçi ürünler ve entegre sistem ve hizmetlerle müşterilerinin başarısına katkıda bulunmayı hedefliyor.
 Merkezi Wiesbaden'de bulunan Panasonic Connect Europe, aşağıdaki iş birimlerinden oluşur: 
 Toughbook dayanıklı dizüstü bilgisayarlar, iş tabletleri ve elde kullanılan cihazlar yelpazesiyle mobil çalışanların üretkenliklerini artırmalarına yardımcı olan Mobil Çözümler İş Birimi.

  • Yüksek parlaklık ve güvenilirlik özelliğine sahip bir dizi projektörün yanı sıra yüksek kaliteli ekranlar sunan Görsel Sistem Çözümleri ile canlı etkinlik çekimi, spor prodüksiyonu, televizyon ve xR stüdyoları için yaygın olarak kullanılan PTZ ve sistem kameraları, kayıt özelliği olan kameralar, Kairos IT/IP platformu, anahtarlayıcılar ve robotik çözümlerden oluşan uçtan uca bir portföyden Akıllı Canlı Prodüksiyon çözümleri sunan Broadcast & ProAV'yi bünyesinde barındıran Medya Eğlence İş Birimi.
  • İş ve Endüstri Çözümleri, benzersiz Gemba Süreç İnovasyonu yaklaşımını kullanarak Perakende, Lojistik ve Üretim odaklı özel teknoloji çözümleri sunuyor. Operasyonel verimliliği artırmak ve müşteri deneyimini geliştirmek için tasarlanmış olup işletmelerin her gün en iyi performansı sergilemelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
  • Panasonic Factory Solutions Europe; elektronik üretim çözümleri, robot ve kaynak sistemleri ve yazılım çözümleri mühendisliği dahil olmak üzere çok çeşitli otomatik çözümlerle akıllı fabrikaları gerçeğe dönüştürmeye yardımcı oluyor.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Panasonic,, şirketlere, kolaylıklar, sunuyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı