Pınarbaşı Belediyesi aracı oldu engellilerin yüzü güldü
tekden site sağı sünnet
Haber
27 Mayıs 2022 - Cuma 12:22 Bu haber 7116 kez okundu
 
Pınarbaşı Belediyesi aracı oldu engellilerin yüzü güldü
Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu’nun katkılarıyla Hollanda’dan getirilen Hollanda Türk Federasyonuna bağlı Türk İslam Kültür Vakfınca hibe edilen 84 akülü, 65 tekerlekli engelli arabası ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.
YAŞAM Haberi
Pınarbaşı Belediyesi aracı oldu engellilerin yüzü güldü

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen engelli araçlarının ihtiyaç sahiplerine teslim töreninde konuşan Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, hayırlı bir işe daha imz attıklarını belirterek Hollanda’da yaşayan gurbetçilerin katkı ve destekleriyle engellilere akülü ve normal tekerlekli sandalye dağıtımı yaptıklarını belirtte. Başkan, “Hollanda Türk Federasyonuna bağlı Türk İslam Kültün vakfı tarafından organize edilen Holladalı hayırsever kardeşlerimiz tarafından hibe ile bağış yapılacak kayseri’deki engelli kardeşlerimizin engealini kaldırmak için toplanmış bulunuyoruz. Hollanda Türk Federasyonuna bağlı Türk İslam Federasyonu Başkanımız Tahsin Şahinkaya bey geldi. Kendibsine hoşgeldin diyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

Türk İslam Federasyonu Başkanı Tahsin Şahinkaya, “Türk İslam Kültür Vakfı ve Teşkilatımıza bağlı umukköprü insani yardımlaşma ve dayanışma vakıfımız ile birlikte yıllardır ülkemizdeki engellire hizmet vermekteyiz. İki gün önce kırşehirde 83 akülü 65 tekerekli sandalye dağıttık. Kayseride de hollandadıık hayırseverserlerimiz katkmız ile alınan 50 tekerlikli 84 adet akülü sandalyeyi ihtiyç sahiplerine teslim ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından akülü araçların teslim edildiği engelliler büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, katkılarından dolayı Başkanı ve vakfa teşekkür ettiler. Törene KAÇEP Kayseri İl Başkanı Serap Şule Kalın’da katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Pınarbaşı, Belediyesi, aracı, oldu, engellilerin, yüzü, güldü,
Yorumlar
Haber Yazılımı