‘RÜŞVETTEN, YOLSUZLUKTAN VE İSRAFTAN ATEŞTEN KAÇAR GİBİ KAÇACAĞIZ’
tekden site sağı sünnet
Haber
25 Mart 2022 - Cuma 17:44 Bu haber 2583 kez okundu
 
‘RÜŞVETTEN, YOLSUZLUKTAN VE İSRAFTAN ATEŞTEN KAÇAR GİBİ KAÇACAĞIZ’
Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, “İktidara geldiğimizde geçmişte Milli Görüş tarihinde yapıldığı gibi, ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelasını, başta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olmak üzere bütün belediyelerin girişine asacağız. Rüşvetten, yolsuzluktan ve israftan ateşten kaçar gibi kaçacağız ve bizim iktidarımızda birden fazla maaş alan bir tane bile bürokrat kalmayacak.” Dedi.
SİYASET Haberi
‘RÜŞVETTEN, YOLSUZLUKTAN VE İSRAFTAN ATEŞTEN KAÇAR GİBİ KAÇACAĞIZ’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Anadolu Buluşmaları kapsamında önceki gün geldiği Iğdır’da sandık başmüşahitleri toplantısını gerçekleştirdi. Bugün kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Erbakan, partisinin il başkanlığında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Milletin 8 milyar doları Lübnanlı imtiyazlılara aktarıldı

Burada yaptığı açıklamada, kamuoyunda çok tartışılan Türk Telekom özelleştirmesi üzerinden Hükümeti eleştiren Erbakan, “Yerli imtiyazlılara milyarların aktarıldığı yetmedi bir de Lübnan’lı imtiyazlılara kaynak aktarma dönemi başladı. Ülkede millet, mazot zammı ile boğuşurken, elektrik faturamı nasıl öderim diye düşünürken, esnaf siftah edemiyorken, vatandaş taneyle salatalık, kaşıkla salça alıyorken; milletin 8 milyar dolarını göz göre göre Lübnanlı imtiyazlılara aktardılar.” ifadelerini kullandı.

Yeni Seçim Sistemi iktidarlarını devam ettirmeye yetmeyecek

Anayasa Komisyonu tarafından kabul edilen Yeni Seçim Sistemi düzenlemesine de değinen Erbakan, “Yeni Seçim Sistemi düzenlemesi, az oy alan partilerin ittifakta olsalar bile milletvekili çıkaramamalarını sağlamak, seçim kurulu başkanlarını Ak Partililerden belirlemek, daha az oyla Cumhur İttifakı’nın daha çok milletvekili çıkarmasını sağlamak, Cumhurbaşkanına propaganda avantajı sağlamak için yapıldı. Ancak tarihimizin en ağır ekonomik krizi karşısında yıllık yüzde 124’lük enflasyon, fahiş elektrik ve doğalgaz faturaları, bu akaryakıt fiyatları ile ne kadar kendilerine avantaj sağlamak isterlerse istesinler iktidarlarını devam ettirmeleri mümkün değildir. İktidar artık uzatmaları oynamaktadır, bu ağır ekonomik tablo ile toplumun yüzde 45’i aç, yüzde 90’ı yoksul iken ve her geçen gün alım gücü düşer iken artık bu millete verecekleri bir şey kalmamıştır.” şeklinde konuştu.

Milli Görüş iktidarında denk bütçe yapacağız

‘Teşkilatlarımızın fedakar çalışmaları, davamızın bereketi, Allah'ın yardımıyla ve milletimizin ferasetiyle Milli Görüş yapılacak ilk seçimde iktidara gelecek” diyen Erbakan, izleyecekleri politikaları şöyle açıkladı: 

“Milli Görüş iktidarında biz ilk olarak denk bütçe yapacağız. Hiçbir kamu kuruluşu, bakanlık veya belediye gelirinden daha fazla gidere sahip olamayacak. Milli Kaynak Paketlerimizle yıllık 150 milyar dolarlık kaynak üreteceğiz. Bu kaynaklarla birlikte Yeniden Refah iktidarında Faiz giderlerinin düşürülmesi, israfın önlenmesi ve imtiyazlı holdinglere kaynak aktarılmasının bırakılması ile çok ciddi bolluk ve bereket dönemi başlayacaktır. Asgari ücretli, emekli ve memura yüzde 100 zamla ile işe başlayacağız. Erbakan Hocamızın ağır sanayi hamlesinden 45 sene sonra biz de üretim, ihracat, istihdam ve teknoloji hamlesi başlatacağız. 81 ile yüzlerce proje kitabımız ile bunun da planı hazır.”

Rüşvetten, yolsuzluktan ve israftan ateşten kaçar gibi kaçacağız

İktidara geldiklerinde Milli Görüş tarihinde olduğu gibi ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelasını başta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olmak üzere bütün belediyelerin girişine’ asacaklarını belirten Erbakan,  ‘Hırsızlık yapan kızım Fatıma da olsaydı onun cezasını kendi ellerimle verirdim’ diyen Peygamber Efendimizin hassasiyeti bütün devlet kurumlarında hakim kılacağız. Rüşvetten, talandan, yolsuzluktan ve israftan ateşten kaçar gibi kaçacağız ve bizim iktidarımızda birden fazla maaş alan bir tane bile bürokrat kalmayacak. Kamuda işe alımlarda bugün olduğu gibi akrabalık, yandaşlık, hemşerilik değil ehliyet, liyakat geçerli olacak. İşin ehline verilmesi bizim inancımızın, Milli Görüş’ün bir gereğidir. Devlet millete hizmet için var olduğu ve insanı yaşat ki devlet yaşasın prensibiyle gardiyan devlet anlayışı yerine, vatandaşını coplayan kolunu bacağını kıran bir devlet anlayışı yerine vatandışını vergi ile zamla suyunu çıkaran bir anlayış yerine ‘garson devlet yani vatandaşına hizmet eden bir devlet anlayışını hakim kılacağız.” diye konuştu.

Erbakan, yeni nesillerin doğudan batıya İslam kardeşliği bilinciyle yetişmesi; Türkün, Kürdün, Alevi ve Sünni’nin 1000 senedir kardeş olduğu gibi bundan sonra da kardeş olması için bu şuurla yetiştirilmesi için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ‘RÜŞVETTEN,, YOLSUZLUKTAN, VE, İSRAFTAN, ATEŞTEN, KAÇAR, GİBİ, KAÇACAĞIZ’,
Yorumlar
Haber Yazılımı