SAVAŞ ERCİYES’İ VURDU YAZ DÖNEMİ TURİZM DAHA ÇOK ETKİLENECEK
tekden site sağı sünnet
Haber
05 Mart 2022 - Cumartesi 10:22 Bu haber 893 kez okundu
 
SAVAŞ ERCİYES’İ VURDU YAZ DÖNEMİ TURİZM DAHA ÇOK ETKİLENECEK
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaş Türkiye’pyi olumsuz etkiliyor. Ukrayna’daki savaş Erciyes Kayak Merkezini etkiledi ve rezervasyonlar iptal edildi. İYİ Partili Kazım Yücel, Erciyes için iptal edilen rezervasyonların yaz dönemi için yaptırılmayan tatil programları ile turizmcinin, mal alıp satamayan iş adamının sıkıntı yaşamaya başladığını söyledi.
GÜNDEM Haberi
SAVAŞ ERCİYES’İ VURDU YAZ DÖNEMİ TURİZM DAHA ÇOK ETKİLENECEK

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik yaptığı müdahale ve işgaliyle birlikte Türkiye’ye en çok turistin geldiği iki ülke ve civan ülkelerden daha önce kayak merkezleri için yaptırılan rezervasyonların iptaline neden oldu. Adeta Ukrayna başta olmak üzere farklı ülkelerden Erciyes başta olmak üzere ülkeye uçak uçak gelen turistler gelmemeye başladı. Erciyes Kayak Merkezi için rezervasyonlar iptal edildi.

Yaşanan savaşın turizmci ve iş adamına yönelik sıkıntılarının başladığını aktaran İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, iş adamları ve turizm sektöründeki yatırımcıların sıkıntılarına şahit olduklarını anlattı. Yücel, şunları söyledi;

İŞ ADAMIMIZ ÜRÜN ALIP SATAMIYOR

“Çok yakın kapı komşumuz olan Ukrayna ile ilgili ticaret yapan binlerce sanayicimiz var. Bu bir gerçek. Ya ürün alıyor yada oraya ürün satıyor. Savaş olan ülkeden ne ürün alabilirsiniz nede ürün satabilirsiniz. Bugün almış olduğunuz kararlarda iki arada bir derede durduğunuz yerde hem Rusya ile hem de Ukrayna ile kötü olacağımız endişesi iş adamlarımızda var.”

BİR KİŞİ İÇİN VİZE 180 DOLAR

“Bir dönem biliyorsunuz Rusya ile Türkiye arasında uçak düşürülmesi meselesinden Rusya’ya Türkiye’ye turist göndermediğini söylemiş gelen kendi ülkesine gelen turistlere de vize uygulayacağım demişti. Bir vize 180 dolar olduğu ülkeden bahsediyoruz. Bu 3 bin TL yapıyor. Rusya’ya gidecekseniz 3 bin TL vizeye para vereceksiniz. Ama Rusya’dan gelecek turist için; yeter ki gelsin her şey dahil otellerimizde misafir edelim dediğimizde 3 liraya 10 liraya uçak dahil tatil yaptırıyoruz. Bir kişinin gidemediği yere bir aileyi, bir grubu Türkiye’ye getirip misafir ediyoruz. Bu dengeleri bozduğunuzda bir önceki turizm gelirini kaybedeceksiniz. İş adamının, turizmcinin kaygısı bu yönde. Bugün Rusya’dan ve Ukrayna’dan bu yıl turist gelmeyeceğini, şuanda Erciyes’e gelmeyen, iptal edilen rezervasyonlarla Ukrayna ve Rusya gruplarıyla net görüyoruz. Yaza yansıması bugün Rusya ve Ukrayna’nın bugün tatil almasıyla ilgili durum vardı. Ama bugün bu tatilleri almıyorlar.

OLUMSUZ ETKİLERİNİ YAŞAYACAĞIZ

İş adamı mal alıp satamayacak. Kapınızın önünde savaş varsa mutlaka biz zarar görürüz. Bu sessiz olmayı değil taraf olmayı gerektirir. Taraf olup dostta kazanabiliriz. Ama Türkiye’de işadamları iktidardan korktukları için konuşmuyorlar. Ama bunun yaz dönemi gelince turizmci birkaç ay sonra işadamları konuşacak. Çünkü kızdıkları zaman Türkiye’nin domatese bahane bulup almayan Rusya ve Ukrayna ile karşı karşıyayız.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAVAŞ, ERCİYES’İ, VURDU, YAZ, DÖNEMİ, TURİZM, DAHA, ÇOK, ETKİLENECEK,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı