Son dakika; Kilise saldırganları yapılan operasyonla yakalandı
tekden site sağı sünnet
Haber
29 Ocak 2024 - Pazartesi 07:46 Bu haber 230 kez okundu
 
Son dakika; Kilise saldırganları yapılan operasyonla yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yapılan operasyonlarla ilgili açıklama yaptı
ASAYİŞ Haberi
Son dakika; Kilise saldırganları yapılan operasyonla yakalandı

Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı gerçekleştiren iki katil zanlısı da yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 30 adrese baskın yapıldığını 47 kişinin gözaltına alındığını açıklarken "Saldırganların DEAŞ'lı olduğunu değerlendiriyoruz" diye konuştu.

 

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne saat 11.40 sıralarında pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı yapılmıştı. Saldırıda Tuncer Murat Cihan isimli kişi hayatını kaybetmişti.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şube Müdürlüğü ekipleri saldırganlardan ikisini de yakaladı. Haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurdu.

 

İLK AÇIKLAMA YERLİKAYA'DAN GELDİ

 

Saldırıya ilişkin ilk açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şunları kaydetti:

 

Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

 

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı Sayın Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Sayın Anton Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Witold Lesniak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

Tüm cemaate başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımların atılmakta olduğunu ifade etti.

 

BAKAN YERLİKAYA'DAN YENİ AÇIKLAMA: 2 KATİL ZANLISI YAKALANMIŞTIR

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Santa Maria Kilisesi'nde bir kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırının 2 failinin yakalandığını duyurdu.

 

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

 

"Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum."

 

30 ADRESE BASKIN 47 GÖZALTI

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gece yarısı kilise saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada 30 adrese baskın yapıldığını, 47 şahsın gözaltına alındığını yakalanan iki saldırganın yabancı uyruklu olduklarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, şüphelilerin emniyette sorgularının devam ettiğini söyledi.

 

DEAŞ ŞÜPHESİ

 

Yerlikaya, menfur saldırı sonrası İstanbul Emniyetinin çok hızlı ve kapsamlı bir çalışma başlattğını belirterek, "Gün boyu emniyet güçlerimiz 30 ayrı adrese baskın düzenledi ve şuana kadar 47 şahıs gözaltına alındı. Son olarak ise saat 22.00 sıralarında belirlenen adrese yapılan baskında cinayet zanlısı her 2 şahıs da yakalandı. Zanlıların her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu ifade etmek istiyorum. Biri Tacikistanlı, diğeri Rusyalı olan bu iki yabancı uyruklu DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Son, dakika;, Kilise, saldırganları, yapılan, operasyonla, yakalandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı