SONUÇLANMAYAN PANDEMİ YARDIM BAŞVURULARI
tekden site sağı sünnet
Haber
14 Ocak 2022 - Cuma 08:29 Bu haber 1474 kez okundu
 
SONUÇLANMAYAN PANDEMİ YARDIM BAŞVURULARI
Pandemi döneminde ihtiyacı olduğu için bakanlığın pandemi sosyal destek ön başvuruları bir yılı aşmasına rağmen ne olumlu ne de olumsuz sonuçlandırılmadı.
GÜNDEM Haberi
SONUÇLANMAYAN PANDEMİ YARDIM BAŞVURULARI

Korona virüs salgını ile birlikte geçen yıl birçok işletmeler devletin çıkardığı kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Bazı işletmeler kısa çalışma ödeneği alan çalışanının maaşını kısa çalışma ödeneğinin üzerini tamamlamak suretiyle verirken birçok işletmede ekonomik sıkıntıdan çalışanına bu ücreti ödemedi. 1300 lira gibi kısa çalışma ödeneği ile büyük sıkıntılar yaşarak bir yılı aşkın süredir ailesini geçindirmek zorunda kalan insanların yanı sıra, asgari ücretle çalışanlarda Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nın Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu için e-devlet üzerinden yardım talebinde bulundu. Bazıları bu ödemeleri alırken birçok kişi de ihtiyaç sahibi olduğunu ileri sürerek, ödenmemesine tepki gösterdi.

Pandemi yardımı için başvuru penceresi e-devlet üzerinden halen açık ve başvuru yapılabiliyor. Sayıları çok olan birçok insanda yaptıkları başvurunun bir yılı hatta ikinci yılına yaklaşmasına rağmen ne olumlu ne de olumsuz sonuçlandırılmadı. Buna tepki gösteren insanlar, ödemelerin kime nasıl yapıldığını, pandemi dönemini işsiz geçirenlerin yanı sıra 1300 lira gibi kısa çalışma ödeneği ile ev ekonomisini döndüremeyenlerin büyük sorunlar yaşandığına dikkat çekildi.   

Kaynak: Editör:
Etiketler: SONUÇLANMAYAN, PANDEMİ, YARDIM, BAŞVURULARI,
Yorumlar
Haber Yazılımı