SP’li isimden emekliye verilen yüzde 5 ek zamla ilgili şok iddia
tekden site sağı sünnet
Haber
17 Ocak 2024 - Çarşamba 15:03 Bu haber 510 kez okundu
 
SP’li isimden emekliye verilen yüzde 5 ek zamla ilgili şok iddia
Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, emekli maaşlarına yapılan yüzde 5 ek zamla ilgili açıklamasında önemli bir detaya çekti ve 2024 yılı için emekliye yapılacak zamda bu yüzde 5’in düşürüleceğini yani verilmeyeceğini iddia eti.
GÜNDEM Haberi
SP’li isimden emekliye verilen yüzde 5 ek zamla ilgili şok iddia

Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, madde madde sıraladığı emekliye verilen ek zam ve en düşük maaşla ilgili önemli noktalara dikkat çekti. İşte Mesut Doğan’ın sıraladığı maddeler ve açıklaması;

“Ya Cumhurbaşkanına doğrular söylenmiyor, ya da Sayın Erdoğan, emeklilere yalan söylüyor.

 

1-Emekliler arasında 2024'ün ilk altı ayında oluşan artış farkı 15 puan civarında iken verilen 5 puan ek artış adaleti sağlamamış yalnızca adaletsizliğin eşiğini düşürmüştür.

 

2-Bağkur ve SSK emeklilerine 42 artış yapılacaksa; en düşük emekli aylığının 7500 TL’den (7500*1.42) 10.650 TL’ye yükselmesi gerekirdi. Ancak buna rağmen en düşük emekli aylığındaki artış tutarı 650 TL aşağıya çekilmiştir.

 

3- Kök maaş ve en düşük emekli aylığı ayırımı kaldırılmamış aksine derinleştirilmiştir.

 

4-“Nispeten daha düşük maaş alanlar “ bağlamıyla 5 ek zammın bütün SSK ve Bağkur emeklilerine verilmediği anlaşılmış daha doğru bir ifadeyle ek zammın kimlere verildiği anlaşılmamıştır.

 

5- Temmuz zammında memur emeklileriyle aradaki artış farkının giderileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı; bu ifadesiyle Temmuz'da taraflardan herhangi birisine ilave zam yapılacağını söylememektedir. Zira memur emeklilerine enflasyonun 15’i aşması halinde ilk altı aylık enflasyon farkı+10 oranında, SSK ve Bağkur emeklilerine ise ilk altı aylık enflasyon oranında zam yapılacaktır. (Bu durumda ilk altı ayda enflasyon 20 olursa SSK ve Bağkur emeklileri 20 oranında memur emeklileri ise 5 enflasyon farkı +10 olmak üzere 15 artış alacak)

 

6-Emeklilere müjde gibi gösterilmeye çalışılan 5 ek zam 7500 TL maaş alan bir emekli için 375TL’ye tekabül ederken, bir başka müjde olarak gösterilen en düşük emekli aylığının 10000TL’ye yükseltilmesi ise en düşük emekli aylığının asgari ücretin 58,8’ine düşürülmesi demektir.(2023 Aralık ayında en düşük emekli aylığı olan 7500 TL, o dönem geçerli olan 11.402TL asgari ücretin 65.7 sine denk geliyordu)

 

7- Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğini söyleyen iktidar 60'ı aşan resmi enflasyon karşısında yalnızca 5'lik ilave artışın emeklileri ezdirmemek için yeterli olduğunu düşünüyorsa yol açtığı zararı yeterince hesaplayamıyor demektir.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: SP’li, isimden, emekliye, verilen, yüzde, 5, ek, zamla, ilgili, şok, iddia,
Yorumlar
Haber Yazılımı