Süper Kupa maçı öncesi milli marş krizi
tekden site sağı sünnet
Haber
29 Aralık 2023 - Cuma 19:02 Bu haber 2518 kez okundu
 
Süper Kupa maçı öncesi milli marş krizi
Süper Kupa finali öncesi 'İstiklal Marşı' krizi: Suudi Arabistan'ın yasağına Galatasaray ve Fenerbahçe'den tepki: Maça çıkmayız
SPOR Haberi
Süper Kupa maçı öncesi milli marş krizi

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa finali öncesi kriz çıktı. Suudi yetkililerin İstiklal Marşı ve Atatürk pankartlarının stada alınmasını yasakladığı iddiası ortalığı karıştırdı. Karara tepki gösteren Galatasaray ve Fenerbahçe maça çıkmayacaklarını açıklarken, sosyal medyada da benzer çağrılar yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu ise iddiaları yalanladı.

Olayla ilgili olarak TGRT Haber’den Onur Kaya tarafından gündeme getirilen haberde şu bilgiler yer aldı;

Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı ve tişörtüne izin verilmeyeceği bilgisi gittiği iddia edildi.

 

Yasağı koyan Suudi hükümeti yetkililerinin direkt "Kral'ın adına konuşuyoruz" diyerek iki kulübe de hem tişört hem de pankart konusunda yasak koyduğu belirtildi.

ATATÜRK'LÜ PANKARTA YASAK

 

Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünün yazıldığı pankartla maça çıkılmasına izin vermediği, iki kulübün de durumdan rahatsızlık duyduğu ve hala yetkililerle görüşme halinde olduğu öğrenildi.

GALATASARAY: MAÇA ÇIKMAYIZ

 

Öte yandan krize yol açan kararla ilgili Galatasaray cephesinden ilk açıklama geldi. Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, İstiklal Marşı'na izin verilmemesi halinde sahaya çıkmayacaklarını söyledi.

ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ise yaptığı açıklamada, "Atamız'ın 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünü hatırlatmak istiyorum. Biz bu pankartla çıkacaktık. Anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemişler. Tam netleşmedi konu" ifadelerini kullandı.

TFF'DEN İDDİALARA YALANLAMA

 

Ancak İstiklal Marşı'nın okunmasına izin verilmediği iddialarının ise doğru olmadığı ortaya çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), mücadele öncesi İstiklal Marşı'nın okunacağını duyurdu. TFF'den yapılan açıklamada, "Süper Kupa maçı Türk bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama etkinlikleri, şehitlerimiz için saygı duruşu ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz" denildi.

 

Ancak söz konusu açıklamada Atatürk pankartına yasak uygulandığı iddiasıyla ilgili herhangi bir ifade yer almadı.

 

Başkent Riyad'da bu akşam yapılacak karşılaşma TSİ 20.45'te başlayacak.

DEZENFORMANSLA MÜCADELE MERKEZİ'NDEN AÇIKLAMA

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa final maçında İstiklal Marşı'nın okunmasına ve Türk bayrağı açılmasına izin verilmeyeceği iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, 'Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa final maçında 'İstiklal Marşı'mız ve Türk bayrağına izin verilmeyecek.' şeklindeki iddialar doğru değildir. Süper Kupa maçı öncesinde sahada Türk bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır. Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'mız okunacaktır."

Kaynak: Editör:
Etiketler: Süper, Kupa, maçı, öncesi, milli, marş, krizi,
Yorumlar
Haber Yazılımı