TURKOVAC’I GELİŞTİREN AYKUT HOCANIN İSMİ CADDEYE VERİLDİ
tekden site sağı sünnet
Haber
10 Ocak 2022 - Pazartesi 16:29 Bu haber 3505 kez okundu
 
TURKOVAC’I GELİŞTİREN AYKUT HOCANIN İSMİ CADDEYE VERİLDİ
Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, covid 19’a karşı Turkovac aşısını geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’yi konuk etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından teşekkür plaketi verilen Prof. Dr. Özdarandeli’nin ismi de bir caddeye verildi.
GÜNDEM Haberi
TURKOVAC’I GELİŞTİREN AYKUT HOCANIN İSMİ CADDEYE VERİLDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Memduh Büyükkılıç başkanlığında yılın ilk meclis toplantısını yaptı. Meclis toplantısı öncesinde Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Turkovac aşısını geliştiren Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli konuk edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, insan adına yararlı olan Turkovac aşısının Kayseri’de bulunması ve geliştirilmesinin sevincini yaşadıklarını belirterek, Prof. Dr. Özdarendeli, ekibine ve Erciyes Üniversitesi’ne teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç, plaket takdim ettiği Prof. Dr. Özdarandeli’nin isminin de bir caddeye verileceğini söyledi.

İsminin bir caddeye verilecek olmasından dolayı heyecanlandığını belirten Prof. Dr. Özdarandeli, Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, 20 aylık çalışma sonrasında Turkovac’ın acil kullanım şeklinde uygulandığını belirterek, başarı elde edildiğini ifade etti.

Rektör Prof. Mustafa Çalış, Başkan Büyükkılıç ve belediye meclis üyelerine teşekkür ederek, yapılan çalışma süreci ile ilgili kısa bilgi verdi.

İYİ Parti adına Kazım Yücel, CHP adına da Özgür Özel, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ile birlikte Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibine aşıdan dolayı teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Büyükkılıç, Rektör Prof. D. Çalış ve Prof Dr. Özdarendeli’ye plaketlerini verdi.  

Kaynak: Editör:
Etiketler: TURKOVAC’I, GELİŞTİREN, AYKUT, HOCANIN, İSMİ, CADDEYE, VERİLDİ,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı