VEKİLİN ARABASI VAR DEDİĞİ APARTMAN GÖREVLİLERİ İŞSİZ KALIYOR
tekden site sağı sünnet
Haber
15 Ocak 2022 - Cumartesi 07:56 Bu haber 1073 kez okundu
 
VEKİLİN ARABASI VAR DEDİĞİ APARTMAN GÖREVLİLERİ İŞSİZ KALIYOR
Milletvekilinin arabası olduğunu ve ikinci yıl değiştirdiğini söylediği apartman görevlileri artık işsiz kalıyor. Vergi indiriminden muaf tutuldukları için ocak 2022 itibarıyla maaş, SGK prim ve vergileri ile birlikte apartmanlara maliyetleri 6 bin lirayı bulan apartman görevlileri işten çıkartılıyor.
GÜNDEM Haberi
VEKİLİN ARABASI VAR DEDİĞİ APARTMAN GÖREVLİLERİ İŞSİZ KALIYOR

Ekonomik anlamda yaşanan kriz ve gıda fiyatlarına yetişmek zorlanan vatandaş, çözümü harcamaları kısmakta buldu. Peş peşe gelen zamlar sonrasında aldığı maaş yetmeyen vatandaşlar, ikamet ettiği apartmanların aylık giderlerinin 10 bin lira ve üzerine kadar çıkması, ısınma için doğalgaza verdiği miktarın ise aylık 500 lirayı bulması nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

KAPICILAR ASGARİ ÜCRETTE VERGİDEN MUAF TUTULMADI

  2022 yılı ile ilgili asgari ücret rakamlarının ortaya çıkmasıyla birlikte apartman görevlileri yani kapıcıların alınmayacağı belirtilen vergi miktarından muaf tutuldukları ve vergi ücretinin SGK primi ile birlikte işverenden alınacağı ortaya çıktı. Asgari ücretle çalışan apartman görevlisi için aylık 5004 lira toplamda ödeme yapacağını bekleyen apartman sakinleri, bu rakamın 6 bin liranın üzerinde olduğunu öğrenince yeni kararlar alarak apartman görevlilerini işten çıkartıyor. Mobil kapıcılık hizmeti yada haftalık bir günlük şeklinde temizlik şirketinden hizmet almaya gidiyor.

APARTMAN SAKİNLERİ AYLIK EN AZ 800 LİRA ÖDEYECEK

Görevlinin maaşı, apartman elektrik gideri, apartman asansör gideri ve çeşitli harcama kalemleri nedeniyle bir apartmanın aylık harcama miktarı 10 bin lirayı buldu. Bazı binalarda ise bu rakam 10 bin liranın üzerine çıktı. Apartmanlarda daire sayısı fazla olan binalar aidat konusunda biraz daha iyi durumda olsa da genel anlamda ödeyecekleri aidat miktarının en az 250 lira olması, buna aylık 500 lira ve üzeri doğalgaz faturasının gelmesi nedeniyle sıkıntı yaşıyor ve alınan kararlarla birlikte görevlilerin işine son verilmeye başlandı.

VERGİ MUAFİYETİ BEKLENİYOR, YAZ DÖNEMİ SIKINTILI OLACAK

Bazı apartmanlar ise, vergi muafiyet konusunda verilen sözün unutulduğu yada yeniden bir değerlendirme olacağı düşüncesi, kış ayında görevliyi işsiz bırakmak istememeleri nedeniyle bir süre bekleme, görevlinin işine devam etmesi kararı alıyor. Ancak önümüzdeki süreçte yaz döneminde çok sayıda apartman görevlisinin işsiz kalacağı belirtiliyor. Öte yandan birçok meslek alanında çalışanların vergi muafiyetinden yararlanmadığı ifade ediliyor.

VEKİLİN HEDEF GÖSTERDİĞİ KAPICALAR İŞSİZ KALIYOR

Asgari ücretle çalışan  kapıcıları AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tame, yaptığı açıklamalarla adeta hedef göstermiş oldu. Çünkü Milletvekili Tamer’in açıklamalarından sonra kapıcıların çok yüksek gelire sahip oldukları, araçları olduğu ve her yıl değiştirdiği düşüncesi vatandaşta da hakim olmuştu.

MİLLETVEKİLİ NE DEMİŞTİ

AK Parti Milletvekili İsmail Tamer, katıldığı bir televizyon programında, “Bakıyoruz, eleştiren insanlar cep telefonlarını altı ayda bir değiştiriyorlar, arabalarını yılda belki de ikinci yılda değiştiriyorlar. Artık asgari ücretlinin evinin önünde arabası mevcut” ifadelerini kullanmıştı. Bu ifadeleri tepki çekmişti.

Tamer, daha sonra bu açıklaması ile ilgili olarak, düzeltmede bulunurken, “İnanın o sözleri hangi televizyon kanalında ne zaman söylediğimi bile hatırlamıyorum. Ama ben esas o sözler Apartman görevlileri için söylemiştim” demişti.

ÖZER DİLEYEREK ÇIKARTTILAR

İşsiz kalan bir görevli ise, apartman sakilerinin giderlerin artmasına bağlı olarak harcama kalemlerini kısma kararı aldıklarını, özür dilerek işlerine son verildiğini anlattı. İş aramaya başladığını aktaran görevli, asgari ücrette vergi muaf konusunda kendisinin yararlanamadığını bu nedenle artan maliyet yüzünden işsiz kaldığını dile getirdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: VEKİLİN, ARABASI, VAR, DEDİĞİ, APARTMAN, GÖREVLİLERİ, İŞSİZ, KALIYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı