VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK İÇİN BENEO'DAN 7,7MİLYON EUROLUK YATIRIM
tekden site sağı sünnet
Haber
30 Mart 2022 - Çarşamba 10:04 Bu haber 2871 kez okundu
 
VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK İÇİN BENEO'DAN 7,7MİLYON EUROLUK YATIRIM
Fonksiyonel bileşenlerin önde gelen üreticilerinden biri olan BENEO, verimliliğini artırmak ve şirketin işte acil durum dayanıklılığını daha da güçlendirmek amacıyla Almanya'daki Offstein fabrikasında depolama kapasitesinin dört katına çıkardığını duyurdu
EKONOMİ Haberi
VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK İÇİN BENEO'DAN 7,7MİLYON EUROLUK YATIRIM

Şubat ayında açılan yüksek raflı yeni depo  (high-bay warehouse) ile BENEO'nun kristal fonksiyonel karbonhidratları Isomalt, Palatinose™ ve galenIQ™’nun daha fazla depolanmasını sağlıyor. Bu tam otomatik tesise yaptığı 7,7 milyon avroluk (EUR) yatırımla BENEO, tedarik zinciri sağlamlığını daha da geliştirmeye devam  ediyor ve taşımacılığı azaltıyor.

25 metre yüksekliğindeki yeni depo, 8.500 Euro paletten fazla depolama kapasitesine sahiptir ve Offstein'deki üretim sahasında hem paketleme hem de sevkiyat operasyonlarına yakın bir konumdadır. Dünya çapındaki harici depolarla birlikte, Offstein'daki depolama kapasitesinin eklenmesi, BENEO'nun gelişmiş iş durumu için çoklu depolama stratejisini daha da desteklemektedir. Ayrıca, fonksiyonel karbonhidratların daha büyük bir oranı artık harici depolara göre yerinde depolandığı için taşıma azaltıldı.

BENEO'nun fonksiyonel karbonhidratları, kristal formlarında, yeni depo gibi nem ve sıcaklık izlenen tesislerde iyi depolanır. Tam otomatik yüksek raflı tesis, daha yüksek oranda doğrudan yüklemeye izin verir ve personeli diğer faaliyetlerde daha verimli kullanılmak üzere depolama ve geri alma sürecinde rahatlatır.

BENEO'nun Offstein tesisinde Operasyon Genel Müdürü Olan Dr. Ralph Cartarius, "Yeni depo fonksiyonel karbonhidratlarımız için çok daha fazla depolama potansiyeli sunuyor. Ayrıca maliyet, zaman ve lojistik verimliliği kazanmamıza ve iş acil durum stratejimizi daha da güçlendirmemize yardımcı olacak. Daha önce, kristal Palatinose™, Isomalt ve galenIQ™'muzun çoğu, tesis içi imkanlar sınırlı olduğu için harici olarak depolandı. Bu genişleme arz güvenliğimizi arttıracak ve taşımacılığı azaltacak, ancak aynı zamanda diğer operasyonlara yönlendirmemiz için değerli zaman ve enerji tasarrufu sağlayacak."

BENEO'nun Isomalt'ı için üretim tesisi 1989'da Offstein'da açıldı ve 2002'de sahada büyük ölçekli kapasite genişlemesi Palatinose™'un 2005'te piyasaya sürülmesi yeni nesil karbonhidratla birlikte gerçekleştirildi. Bu düşük glisemik bileşenler şekerleme, fırın, tahıllar, süt ürünleri, sporcu beslenme ürünleri, özel beslenme ve daha birçok uygulamada kullanılabilir. Isomalt, Palatinose™ ve galenIQ™ için temel olarak kullanılan şeker pancarları tesise yakın bir mesafeden temin edilmektedir. Buna ek olarak, BENEO ve ana şirketi Südzucker Grubu, yerel bölgede büyük işverenlerdir; BENEO ile şu anda Offstein tesisinde 160'tan fazla kişiyi istihdam ediyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: VERİMLİLİĞİ, ARTIRMAK, İÇİN, BENEO'DAN, 7,7MİLYON, EUROLUK, YATIRIM,
Yorumlar
Haber Yazılımı