Yaralı Puhu İçin Tedavi Süreci Başladı
tekden site sağı sünnet
Haber
07 Haziran 2022 - Salı 12:46 Bu haber 4320 kez okundu
 
Yaralı Puhu İçin Tedavi Süreci Başladı
Kayseri’nin Develi ilçesi Çataloluk Mahallesinde duyarlı bir vatandaş tarafından yaralı şekilde bulunan puhu gerekli bakım ve tedavisi için Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
YAŞAM Haberi
Yaralı Puhu İçin Tedavi Süreci Başladı

Uçma güçlüğü çeken bakıma muhtaç yaralı puhu ekiplerimizce teslim alındıktan sonra Büyükşehir Belediyesine bağlı Harikalar Diyarı’nda bulunan veteriner hekime gerekli tedavi ve bakımını yaptırmak üzere teslim edilmiştir. Tedavisinin ardından doğal yaşam ortamına bırakılacaktır.

Baykuş ailesine mensup olan puhu kuşu geniş kanat açıklığı ve iri yapıları ile kolay ayırt edilebilirken sessiz uçuşları ve gece görüşleri ile sadece karada değil havada da avlanabilirler. Avlanma yelpazesi o kadar geniştir ki avlanma listesinde neredeyse tüm küçük canlılar yer alır.

Halk arasında kötü bir ünü olan bu kuş türleri aslında iyi bir aile hayatı sürerler. Dişi kuş kuluçkadayken yuvaya erkek puhu kuşu bakar dolayısıyla bilinçsiz ve yasa dışı avlanılmasının puhu ailesi için çok olumsuz sonuçları olacaktır. 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu kararınca 2021 yılı için avlanılması yasaktır.

Günümüzde hurafeler yüzünden kötü bir üne sahip olan baykuş türleri eski dönem Türk uygarlıklarında bilgeliğin ve fedakârlığın sembolü olarak görülmüştür. Dünyanın en büyük mimarları arasında gösterilen Mimar Sinan da birçok eserinde baykuş motifini ustalıkla kullanmıştır.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yaralı, Puhu, İçin, Tedavi, Süreci, Başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı