YERLİ TURİST PASTIRMA YABANCI TURİST ŞEKERLEME ALIYOR
tekden site sağı sünnet
Haber
16 Şubat 2022 - Çarşamba 09:05 Bu haber 935 kez okundu
 
YERLİ TURİST PASTIRMA YABANCI TURİST ŞEKERLEME ALIYOR
Erciyes Kayak Merkezi’ndeki hareketlilik çarşı pazara da yansıyor. Ekonomik anlamda zor günler yaşayan pastırma ve sucuk satışı yapan esnaf, Erciyes için gelen turistlerle birlikte bir nebze nefes aldı. Yerli turistler daha çok pastırma sucuk alırken yabancılar ise şekerleme alması dikkat çekiyor.
EKONOMİ Haberi
YERLİ TURİST PASTIRMA YABANCI TURİST ŞEKERLEME ALIYOR

Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak sezonunun açılmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistler de buraya gelmeye başladı. Özellikle yabancı turistler kafileler şeklinde tercih ettiği kayak merkezinde tatil sürecini tamamladıktan sonra kentten alış veriş yaparak ayrılıyor. Yerli turistlerde yine aynı şekilde alış veriş yapıyor ve çarşı pazarda kış gününde bir nebze esnafın nefes almasını sağlıyor.

Kayseri Pazarı Pastırma ve Sucuk Satış Mağazası Sahibi Mustafa Şahan, Erciyes’e gelen yerli ve yabancı turistlerin alış veriş yaptığına dikkat çekerek, “Yerli turistler genelde pastırma sucuk ve süt ürünleri ile mantı alıyorlar. Geri dönüşte hem kendileri için hem de hediye olarak bu ürünlerden alıyor. Yabancı turistler ise pastırma ve sucuk tercihi yok. Ukraynalılar daha çok geliyor ve bazıları kaldıkları otellerde pastırma ve sucuk yedikten sonra damak tadı olarak beğeni olduğundan küçük miktarda da olsa pastırma sucuk alıyor. Yabancılar daha çok lokum gibi benzeri şekerlemeler daha çok alıyorlar. Bu alış veriş bizim için iyi oluyor. Çünkü satışların tamamen düştü dediğimiz bu dönemde bu alış veriş bizlere biraz nefes aldırıyor” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: YERLİ, TURİST, PASTIRMA, YABANCI, TURİST, ŞEKERLEME, ALIYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı