YERLİ VE MİLLİ İSE NEDEN TÜRK LİRASIYLA DEĞİL EURO İLE ALDINIZ
tekden site sağı sünnet
Haber
16 Aralık 2021 - Perşembe 13:48 Bu haber 1639 kez okundu
 
YERLİ VE MİLLİ İSE NEDEN TÜRK LİRASIYLA DEĞİL EURO İLE ALDINIZ
İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Avukat Muharrem Yiğen, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tramvay alımında yerli ve milli ifadesine tepki göstererek, “Yerli ve milli ise neden Türk Lirasıyla değil de Euro ile aldınız. Ne zamandan beri yerli mala döviz cinsinden ödeme gerçekleştiriyoruz” diye sordu.
GÜNDEM Haberi
YERLİ VE MİLLİ İSE NEDEN TÜRK LİRASIYLA DEĞİL EURO İLE ALDINIZ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 6 tramvay aracı için 13 milyon Euro ödeyerek alımı için sözleşme imzalarken, alınan araçlarla ilgili olarak yerli ve mili ifadesi kullanıldı. Buna tepkiler hemen geldi. İYİ Partili Meclis Üyesi Muharrem Yiğen, tepkisini dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi’ne şu soruları yöneltti;

“Kayseri Büyükşehir Belediyesi yine “göz” boyamaya devam ediyor… Haber aynen şöyle; Büyükşehir Belediyesin’de 13milyon326bin EUROLUK ANLAŞMA “yerli ve milli” ulaşım için 6 adet tramvay aracı alımı sözleşmesi imzalandı. Sevsinler sizin yapmacık “yerli ve milli” anlayışınızı. Şimdi gelelim soruya; madem yerli ve milli niye EURO ile ödeme gerçekleştiriyoruz?

Ne zamandan beri alınan yerli mala döviz cinsinden ödeme gerçekleştiriyoruz? Kuru sabit tutarak mı,ödeme günündeki kura göre mi anlaşma imzaladınız? Euro cinsinden sözleşme imzalayarak Türk Lirasına nasıl katkı sağlayacaksınız? Yerli ve millilik bunun tam olarak neresinde?”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: YERLİ, VE, MİLLİ, İSE, NEDEN, TÜRK, LİRASIYLA, DEĞİL, EURO, İLE, ALDINIZ,
Yorumlar
Haber Yazılımı