YKS’de sınav yeri belirlemede google ve navigasyon yanıltabilir
tekden site sağı sünnet
Haber
17 Haziran 2022 - Cuma 11:26 Bu haber 2521 kez okundu
 
YKS’de sınav yeri belirlemede google ve navigasyon yanıltabilir
Yanlış girilmiş okul adresi ve bunun düzeltilmesini sağlamayan ilgili müdürlükler öğrenciyi yanlış adrese yöneltiyor.
EĞİTİM Haberi
YKS’de sınav yeri belirlemede google ve navigasyon yanıltabilir

Üniversite sınavına girecek olan öğrenciler bu hafta sonu iki gün boyunca ter dökecek. Bir yıllık emeklerinin karşılığını alacak olan öğrencilere sınava girecekleri okulları mutlaka kontrol etmeleri noktasında uyarı geldi. Özellikle google üzerinden okul adresini ve yerini sorgulatan öğrencilerin dikkat etmesi gerekiyor. Sınava gireceğiniz okulu sınav öncesinde görmenizde yarar var.

18-19 Haziran tarihlerinde üniversite sınavlarına girecek olan öğrenciler bir yıllık emeklerinin karşılığını bu sınavda alacaklar. Sınavla ilgili sorun yaşamak istemeyen öğrencilerin mutlaka sınava görecekleri okulların adreslerini ve yerlerini iyi öğrenmeleri gerekilor. Bazı öğrenciler google üzerinden adres sorgulatarak okulun yerini öğrenirken bu uygulamanın sizi hataya sevk edebileceği ortaya çıktı.

Google’de adres sorgulatan ve bölge mevkii olarak güzergah belirleyerek sınava gireceği okula gitmek isteyenler bununla yetinmemeleri gerekiyor. Çünkü google deki bilgi sizi yanıltabiliyor.

GOOGLE VE NAVİGASYON UYGULAMASI İLE YANLIŞ OKULA GİDİYORLAR

Bunun benzer örneği Kayseri’de Mehmet Kemal Dedeman Ortaokulunda sınava girecek öğrencilerin başına geldi ve en azından sınav öncesinde böyle bir yanlışın olduğu bilgisi paylaşıldı.

Google üzerinden Mehmet Kemal Dememan Ortaokulunda sınava girecek öğrenciler adres olarak Kadir Has Stadyumu yanında gösterilen okul olarak görüyor. Oysa bu okulun adı Osman Kavuncu Ortaokulu.

Mehmet Kemal Dedeman Ortaokulu Anafartalar tramvay durağının hemen yanında. Google üzerinden okul ismi ile arama yapanlar yanlış okulu görmüş ve bu adreste sınava gireceğini düwşünüyor. Adresle yaptığınız sorgulamada ise aynı okuldan iki tane görünüyor. Ama hangisi gerçek Mehmet Kemal Ortaokulu bilemiyorsunuz.

DÜZELTME YAPTIRALAMAMIŞ

Mehmet Kemal Dedeman Ortaokulu  yetkilileri, hiçbir zaman okullarının diğer adreste olmadığını hatırlatarak, google ve navigasyon uygulamasında okullarının yanlış yerde göründüğünü ve bunun düzeltilmesi için ilgili yerlere başvuru yaptıklarını aktardı. Ancak bu konuda düzeltme yapılmadığını belirterek, öğrencilerin sınava girecek okul olarak sınav belgelerinde Mehmet Kemal Dedeman Ortaokulu görünüyorsa, Anafartalar tramvay durağının yanındaki okula gelmeleri gerektiğini dile getirdiler.

Öte yandan benzer durumun başka okullarda da olabileceği ihtimali üzerinde duran veliler, sınava girecek öğrenci ve velilerini uyararak mutlaka okullarını kontrol etmeleri istedi.

ÖSYM VE İL MİLLİ EĞİTİME TEPKİ

Adresle ilgili olarak insanların en çok sorgulama yaptığı google’deki bu hatanın ise şuana kadar düzeltilmemesi ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idarecilerine tepki oluşurken, ÖSYM’nin ise şehrin bir ucundaki öğrenciyi şehrin başka bir ucundaki okulda sınava girmesini sağlayarak sınav öncesi adeta öğrenciye işkence yapıldığı tepkileri var.

ÖĞRENCİ GEÇ KALINCA ALMIYORLAR

Okul bilgisinin yanlış girilmesiyle ilgili hata kimin bilinmez ama sınava günü yanlış okula gidecek öğrenci bir dakika bile geç kalması durumunda sınava alınmayacak. Bilinen bu hatanın düzeltilmemesi ile ilgili gereken çaba göstermeyenleri suçlayan velileler, bir öğrencinin bir yıllık emeğinin heba olmasının kimsenin umrunda bile olmayacağına dikkat çekiyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: YKS’de, sınav, yeri, belirlemede, google, ve, navigasyon, yanıltabilir,
Yorumlar
Haber Yazılımı