AK PARTİ’DE 3 DÖNEM AÇIKLAMASI
tekden site sağı sünnet
Haber
13 Mart 2023 - Pazartesi 20:04 Bu haber 424 kez okundu
 
AK PARTİ’DE 3 DÖNEM AÇIKLAMASI
AK Parti’de milletvekili aday adaylığı için başvuru süreci başladı. Kayseri dahil bütün il başkanlıkları süreçle ilgili duyuruyu yaparken, milletvekili aday adayları yetişkinlerde 20, kadınlar ile gençlerde 10 ve engellilerde 5 bin lira başvuru aidatı ödeyecek. 3 dönem vekillik yapanlarda başvuruda bulunacak.
SİYASET Haberi
AK PARTİ’DE 3 DÖNEM AÇIKLAMASI

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, milletvekilliği aday adaylığı için başvuru sürecin başladığını açıkladı. 13 Mart tarihi itibarıyla başlayan başvuru ile ilgili olarak iletişim bilgileri verildi. Çopuroğlu, partilerine başvuru yapacakların il başkanlığına gelerek yapmaları, bilgi içinde 221 28 60 numaralı telefondan ulaşabileceklerini ifade etti. Müracaatların 09.00 ile 21.00 arasında yapılabileceğini duyurdu.

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Yavuz’un açıklamalarından satır başları şöyle:

Seçimlere ilişkin, müracaatların il başkanlıkları ve genel merkezden alınması şeklinde karar verildi. Aday müracaatların 16 Mart’a kadar devam edeceğini ve başvuru aidatın bu dönem alınmamasına; bunun yerine AFAD’a bağış şeklinde yapılmasına karar verildi. Başvurular; Yetişkinler için 20 bin TL,  kadınlarımız ve gençlerimiz için 10 bin TL şeklinde, engellilerimiz için 5 bin TL şeklinde olacak.

Tüzüğümüzde 3 dönem kuralı vardı. O 2017’de MKYK’ya bırakıldı. O MKYK’nın vereceği karar. Dolayısıyla 3 dönem vekillik yapmışlardan da başvuru alınabilecek.”

AK Parti’de milletvekili aday adaylığı için 13 Mart tarihinde başlayan başvuru ise 3 gün sürecek ve 16 Mart 2023 tarihinde sona eriyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: AK, PARTİ’DE, 3, DÖNEM, AÇIKLAMASI,
Yorumlar
Haber Yazılımı