ATAŞ: VATANDAŞLARIN ÜÇ KURUŞUNA GÖZ DİKİLMİŞTİR!
tekden site sağı sünnet
Haber
18 Nisan 2022 - Pazartesi 11:51 Bu haber 1677 kez okundu
 
ATAŞ: VATANDAŞLARIN ÜÇ KURUŞUNA GÖZ DİKİLMİŞTİR!
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, kooperatif mağdurlarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu. Yaşanan mağduriyetlere dikkat çeken ve çözüm çağrısı yapan Ataş, bazı kooperatiflerin yasalarda bulunan boşlukları ve belirsizleri kendi lehine kullanarak birçok üyeyi mağdur ettiğini ve bu mağduriyetlerin de her geçen gün arttığına dikkat çekti.
SİYASET Haberi
 ATAŞ: VATANDAŞLARIN ÜÇ KURUŞUNA GÖZ DİKİLMİŞTİR!

“Ekonomik krizde hayatta kalma mücadelesi veren vatandaşların üç kuruşuna göz dikilmiştir” diyen Ataş, “Mağduriyete sebebiyet veren konut yapı kooperatifleri tespit edilmiş midir? Üyelerini mağdur eden kooperatifler hakkında bir incelemeye veya işlem yapılmış mıdır?” yönündeki sorularına yazılı cevap istedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşların sorunlarını Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Milletvekili Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi sundu. Milletvekili Ataş, önergesinde kooperatif mağdurlarını gündeme taşıdı ve sorunların çözümü konusunda çağrı yaptı.

YAŞANAN BU MAĞDURİYETLERİN SAYISI HER GEÇEN GÜN TELAFİSİ ÇOK GÜÇ OLACAK BİR BİÇİMDE ARTMAKTADIR

“Seçim bölgem Kayseri’de konut yapı kooperatifleri mağduru vatandaşlarımızın sayısı gün geçtikçe artmaktadır” diyen Milletvekili Dursun Ataş, “Kayseri’de ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlarımız dişinden tırnağından artırdığı birikimlerini kullanarak konut yapı kooperatiflerine üye olmuş, ancak kötü niyetli, vatandaşı dolandırmaya yönelik olarak kurulan bazı kooperatifler yasalarda bulunan boşlukları ve belirsizleri kendi lehine kullanarak birçok üyeyi mağdur etmiştir. Yaşanan mağduriyetlerin başında ise kooperatif üyelerinden istenen ek ödemeler yer almaktadır. Yapı kooperatifleri tarafından; tapusunu alan, ilişiği kesilen binlerce aileye ek ödeme çıkartılmış, ekonomik krizde hayatta kalma mücadelesi veren vatandaşların üç kuruşuna göz dikilmiştir. Üyeler tekrar borçlandırılarak gelecekleri ipotek altına alınmaya çalışılmaktadır.  Yaşanan bu mağduriyetlerin sayısı her geçen gün telafisi çok güç olacak bir biçimde artmaktadır. Kayseri'de yaklaşık 30 bin aileyi direkt etkileyen mevcut sorunun çözümü için çalışmalara bir an önce başlanmalı, yaşanan bu mağduriyetler giderilmelidir” diye konuştu.

ÜYELERİNİ MAĞDUR EDEN KOOPERATİFLER HAKKINDA BİR İNCELEMEYE VEYA İŞLEM YAPILMIŞ MIDIR?

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları yönelterek, cevap istedi: Konut yapı kooperatifi üyelerinin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır? Yaşanan bu mağduriyetlerin ilerde tekrar yaşanmaması için önlem almaya yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır? Konut yapı kooperatifleri ve mağdurları ile ilgili bir çalışma yapılmış mıdır? Yapıldı ise mağdur olan kaç aile vardır? Mağduriyete sebebiyet veren konut yapı kooperatifleri tespit edilmiş midir? Üyelerini mağdur eden kooperatifler hakkında bir incelemeye veya işlem yapılmış mıdır?

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: , ATAŞ:, VATANDAŞLARIN, ÜÇ, KURUŞUNA, GÖZ, DİKİLMİŞTİR!,
Yorumlar
Haber Yazılımı