BASKIN SONRASI ÖZGÜR KALDILAR
tekden site sağı sünnet
Haber
04 Nisan 2022 - Pazartesi 22:23 Bu haber 943 kez okundu
 
BASKIN SONRASI ÖZGÜR KALDILAR
Kayseri Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğüne yapılan bir ihbarı değerlendiren ekipler, Bünyan İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliği ile doğada yakaladığı yaban hayvanlarını evinde besleyen bir kişiye baskın düzenledi.
ASAYİŞ Haberi
BASKIN SONRASI ÖZGÜR KALDILAR

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde gerçekleşen baskında evinde 11 adet Yeşilbaşördek, 8 adet Angıt kuşu beslediği tespit edilen şahsa 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında ceza yazıldı.

Baskın esnasında ele geçirilen Yeşilbaşördek ve Angıt kuş türleri veteriner hekim kontrolünün ardından doğaya yeniden serbest bırakılırken, ilgili şahsa kaçak avcılık ve evinde izinsiz yaban hayvanı beslemekten 17.000,00 TL tazminat, 3.000,00 TL idari yaptırım cezası olmak üzere toplam 20.000,00 TL para cezası kesilmiştir.

Yabani hayvanların yaşama ortamlarından koparılarak ev ya da benzeri ortamlarda beslenmesi yasak olup ayrıca para cezası gerektirir. Bu tür davranışlar iyi niyetle yapılsa bile yaban hayvanlarının bulaşan zoonos hastalıkları (kuş gribi, kuduz, deli dana vb.) taşıma riski olduğundan insan ve evcil hayvan sağlığı için de risk teşkil etmektedir.

Vatandaşlarımızın hobi olarak yasal ve güvenli bir şekilde av ve yaban hayvanı beslemek istemeleri halinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BASKIN, SONRASI, ÖZGÜR, KALDILAR,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı