BAYRAM ŞEKERİ İÇİN BÜTÇELER ZORLANIYOR
tekden site sağı sünnet
Haber
28 Nisan 2022 - Perşembe 13:06 Bu haber 2258 kez okundu
 
BAYRAM ŞEKERİ İÇİN BÜTÇELER ZORLANIYOR
Ramazan Bayramına sayılı günler kala bayram şekeri için vatandaş şekercilerin yolunu tuttu. Fiyatlar yüksek olması ve bütçenin kısıtlı olmasına karşın iki yıldır bayramda pandemi nedeniyle misafir kabul edemeyen vatandaş bayram şekeri ve ikramlar için bütçesini zorluyor.
GÜNDEM Haberi
BAYRAM ŞEKERİ İÇİN BÜTÇELER ZORLANIYOR

MUBA Çikolata Şekerleme’nin sahibi Mustafa Baygül, dünya genelinde şekerleme üretiminde kullanılan şeker ve diğer hammadelerin fiyatlarındaki artışla birlikte şeker fiyatlarının iki katı arttığını belirterek, buna karşın satışların iyi olduğunu dile getirdi. Baygül, vatandaşların eskiye göre satın aldığı şeker miktarını düşürdüğünü anımsatarak, iki yıldır pandemi nedeniyle Ramazan bayramında misafir kabul edemeyen vatandaşın bütçesini zorlayarak, bir kilo yerine yarım kilo, iki kilo yerine bir kilo da olsa alış veriş yaptığını dile getirdi.

Baygül, 30 yıldır şeker satışı yaptığını belirterek, geçmişte kalite bazında Konya şekeri olarak tabir edilen şekerlemeler sattıklarını ifade ederek, bu bayramda geçmiş bayramlara göre insanların kaliteli şeker aldığını aktararak, “Az da olsa kaliteli şeker alıyor insanlarımız. Bunun sebebide iki yıldır Ramazan bayramında sevdikleriyle kucaklaşamayan insanların bu bayramda bayramlaşmak için ziyaretlerine gelecek çocukları ve misafirlerine en kaliteli şekeri ikram etmek istemelerindendir” dedi.

Geçen yıl üst grup 59 liraya satılan çikolata olan bayram şekerleri şuan 129 TL’den satılıyor. Bayram alışverişi için gelen insanlar için şeker için en az 100 TL harcama yapıyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAYRAM, ŞEKERİ, İÇİN, BÜTÇELER, ZORLANIYOR,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
BAYRAM ŞEKERİ İÇİN BÜTÇELER ZORLANIYOR
BAYRAM ŞEKERİ İÇİN BÜTÇELER ZORLANIYOR
BAYRAM ŞEKERİ İÇİN BÜTÇELER ZORLANIYOR
Yorumlar
Haber Yazılımı