SOKAK OYUNLARI MÜZELİK OLDU; BÜYÜKLER İSYAN EDİYOR
tekden site sağı sünnet
Haber
28 Nisan 2022 - Perşembe 13:51 Bu haber 2248 kez okundu
 
SOKAK OYUNLARI MÜZELİK OLDU; BÜYÜKLER İSYAN EDİYOR
Kayseri Kalesi içinde Kaymek tarafından 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramına özel açılan ‘70’ler 80’ler 90’lar Sokakta Oynuyor Çocuklar’ sergisi baba ile oğlu, dede ile torunu, anne ile çocuklarını buluşturdu. Ancak büyükler dolgu oyuncak bebeklerle anlatılan sokak oyunlarının unutulması ve müzelik hale gelmesine isyan ederek, “Şimdiki çocuklar bunları bilmiyor. Ellerinden telefonları düşürmüyor internetten çıkmıyorlar” dediler.
ÇOCUK Haberi
SOKAK OYUNLARI MÜZELİK OLDU; BÜYÜKLER İSYAN EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) eğitmenleri tarafından, 102 adet bez bebek ile 1970’li, 1980’li, 1990’lı yıllarda sokakta oynanan çocuk oyunlarının sanatsal solarak yansıtacağı, dolgu oyuncak bebek yapımı, keçe iğneleme, hazır giyim, ahşap boyama, dekoratif zemin çalışması, strafor şekillendirme, geri dönüşüm gibi tekniklerin kullanıldığı yüzde 50 atık malzemelerden hazırlanan ve toplamda 26 adet oyun sergilendi.

Çocukların internetsiz ve sanal oyunsuz bir dünyada yaratıcılıkla ve birlik beraberlik ruhuyla nasıl verimli vakit geçirdiklerini konu alan sergide, pens, sek sek, gemi, ip atlama, misket, tüf tüf, hal hal, makara araba, telefon, araba otobüs, tornet, sapan, çanak çömlek, çatapat, yakar top, füze, yağ satarım, lastik teker, topaç, çember, uçurtma, beştaş, met, körebe, uzuneşek, birdirbir gibi oyunlar sayesinde geleneksel çocuk oyunlarının hafızalarda canlandırılarak yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına imkân sağlandı.

Sergiyi gezen büyüklerin anıları tazelenirken, bir zaman çocukken oynadıkları oyunlar gözlerinde canlandı. Ancak bazı büyükler isyan etti. Sokak oyunlarının şimdi sokaklarda oynanmadığını işaret ederek, “Şimdiki çocuklar telefondan internetten çıkabiliyorlar mı ki? Ellerinden telefonu düşürmüyorlar. İnternetten çıkmıyorlar” sözleriyle him sitem hem isyan ettiler.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SOKAK, OYUNLARI, MÜZELİK, OLDU;, BÜYÜKLER, İSYAN, EDİYOR,
Haber Videosu

Web Tv'de Görüntüle

Bu videoyu yorumlamak ve paylaşmak için ayrıca tıklayın.

Yorumlar
Haber Yazılımı