BU EŞSİZ YOLCULUĞU TAÇLANDIRIN
tekden site sağı sünnet
Haber
27 Mayıs 2023 - Cumartesi 09:19 Bu haber 305 kez okundu
 
BU EŞSİZ YOLCULUĞU TAÇLANDIRIN
Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, hacı adaylarına seslenerek, “2 milyon 426 bin başvuru yapan vatandaşlarımız arasından 83 bin hedef kitlesiniz. Sizler çok şanslısınız. Lütfen sizler oraya gittiğiniz zaman saatlerinizi, dakikalarınızı bu amaç için kullanın. Lütfen o yapacağınız eşsiz yolculuğu taçlandırın” dedi.
GÜNDEM Haberi
BU EŞSİZ YOLCULUĞU TAÇLANDIRIN

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2023 yılı hac organizasyonu kapsamında hacca gidecek hacı adayları için "Hac Hazırlık Kursları" gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğü tarafından Kadir Has Kongre Merkezi’nde Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Acenta organizasyonunda kutsal yolculuğuna çıkacak Hacı adaylarımızın hac ibadetlerini doğru, huzurlu, ve güvenli bir şekilde yapabilmeleri amacıyla "Hac Hazırlık Kursu" gerçekleştirildi. Hunat Camii İmam Hatibi Abdullah İslam’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından selamlama konuşması yapıldı.

Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, “Bizler hacca çok önem veriyoruz. Çünkü her bir hacı adayı Allah’ın misafiridir. Nasıl ki bir eve misafir gelirse, biz evimizin en güzel odasını, en güzel yemeğini o misafirine takdim ediyorsak; işte Rabbül Alemin’de misafirine aynen dünyadaki fani olan insanların yapmış olduğu izzeti ikramı yapacaktır.

Hac manevi bir yolculuktur. Karşılığında cennet olan, Hz. Muhammed (s.a.s) Efendimize komşu olmak, onun cemalini görmek olan bir ibadettir. Günahlardan arınmış olan bir ibadettir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) “Kim Allah için hacceder de (Allah’ın rızasına uymayan) kötü söz ve davranışlardan ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, (kul hakkı hariç) annesinden doğduğu günkü gibi (günahlarından arınmış olarak hacdan) döner.” buyuruyor. Bizler oraya gittiğimiz zaman takvaya bürüneceğiz. 2.426.000 başvuru yapan vatandaşlarımız arasından 83.000 hedef kitlesiniz. Kayseri’den de 1600 hacı adayımız var. Sizler çok şanslısınız. Lütfen sizler oraya gittiğiniz zaman saatlerinizi, dakikalarınızı bu amaç için kullanın. Lütfen o yapacağınız eşsiz yolculuğu taçlandırın. Çünkü bu manevi bir yolculuktur. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’e olan bir yolculuktur. Kur’an-ı Kerim’e olan bir yolculuktur. Lütfen bütün hacı adaylarımız bu yolculuğa çıkmadan önce hac ilmihali, Peygamber Efendimizin (s.a.s.)’in hayatını, hac ile ilgili ayet ve hadisleri okuyalım. Hac kişinin kendisini afettirme mekanıdır. Kendimizi orada affettirelim. Kabe-i Muazzama da bütün insanlık için dua edelim. Yolunuz açık olsun. Ayrıca bu salonun hazırlanmasında emeği geçen başta İl Müftüsü Yusuf Akkuş olmak üzere bütün ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

Son olarak söz alan Diyanet İşleri Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, “Allah’u Teala: “Azık edinin. Kuşkusuz azığın en hayırlısı takvâdır.” buyuruyor. Hac yolculuğunuzda çantanızda şu üç şeyi bulundurun: 1.si oraya gidip gelecek kadar para. 2.si bilgi. Kabe, ravza ve arafat nedir? Ne kadar haz duymak istiyorsan o kadar bilgi edinelim. 3.sü de bunlardan fazla sabırdır. Sizlere dua ediyoruz. Sizlerden de dua bekliyoruz. Rabbim yolunuzu açık eylesin. Haccınız mebrur, say’iniz meşkur eylesin.” dedi.

Gerçekleştirilen toplantıya Hac ve Umre Hizmetleri Daire Başkanı Remzi Bircan, Diyanet İşleri Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve hacı adayları katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BU, EŞSİZ, YOLCULUĞU, TAÇLANDIRIN,
Yorumlar
Haber Yazılımı