BÜYÜKKILIÇ: 54,5 MİLYON TL’LİK ATIKSU ARITMA TESİSİ YATIRIMI YAPTIK
tekden site sağı sünnet
Haber
16 Şubat 2022 - Çarşamba 12:46 Bu haber 433 kez okundu
 
BÜYÜKKILIÇ: 54,5 MİLYON TL’LİK ATIKSU ARITMA TESİSİ YATIRIMI YAPTIK
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından insan ve çevre sağlığını korumak için 54 milyon 573 bin TL değerinde 18 adet atık su arıtma tesisinin işletmeye alındığını kaydetti.
EKONOMİ Haberi
BÜYÜKKILIÇ: 54,5 MİLYON TL’LİK ATIKSU ARITMA TESİSİ YATIRIMI YAPTIK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla çalışmalarına büyük bir kararlılıkla devam eden KASKİ Genel Müdürlüğü, kent genelinde yaptığı yatırımlarla geleceğe ışık tutmaya devam ediyor.

KASKİ, çevre ve insan sağlığını düşünerek Kayseri’yi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için büyük önem verdiği projeler arasında yer alan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma tesislerinin sayısını her geçen gün arttırıyor. Bu kapsamda 2020-2021 yıllarında toplam maliyeti 54 Milyon 573 Bin TL olan Bünyan, Sarız, Özvatan, Akkışla ilçe merkezi tesisleri ile Kocasinan Yemliha, Bünyan Akmescit, Tomarza Dadaloğlu, İncesu Tahirinli, Tomarza Akdere, Pınarbaşı Pazarören, Tomarza Avşarobası, Yeşilhisar Musahacılı, Yahyalı Çubuklu, Yahyalı Büyükçakır, Yeşilhisar (İçmece-Kayadibi-Kovalı-Kuşçu-Ovaçiftlik) Ortak, Bünyan Karakaya, Bünyan Yeni Süksün-Hazerşah ve Akkışla Gömürgen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri işletmeye alındı.

“İNSAN VE ÇEVRE DOSTU YATIRIMLARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, atık sulardan kaynaklanabilecek çevre sorunlarını bertaraf edecek olan 18 yeni tesis sayesinde Kayseri’nin geleceğini inşa ettiklerini kaydetti.

Dev projeler ile kanalizasyon atıklarının çevreye vereceği zararın önüne geçildiğinin altını çizen Başkan Büyükkılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

"KASKİ’miz sağlıklı altyapı inşa etmenin yanı sıra oluşan atık suların arıtımını yaparak çevreye sağlıklı bir şekilde dönüşümünü sağlamak için de ciddi çalışmalar yapıyor. Bu kapsamda ihtiyaç önceliğine göre nüfusun yoğun olduğu ilçelere atık su arıtma tesisi kazandırmaya gayret ediyoruz. Böylelikle atık sular, biyolojik arıtmaya tabi tutularak insan ve çevre sağlığını tehdit etmeyecek şekilde bertaraf ediliyor. Bu kapsamda 2020 yılında 8 adet, 2021 yılında ise 10 adet yeni tesis kazandırdık. Yapılan yatırımlar hemşehrilerimize hayırlı olsun. İlçelerimizin tamamında çalışmalarımız her geçen gün artan tempo ile aralıksız şekilde sürecek. Diğer yandan doğal kaynakları korumak için hayata geçirilen projelere, bu yıl içerisinde projesinin tamamlanarak ivedilikle yapım işine başlanacak olan Felahiye ve Kayapınar ortak Atık Su Arıtma Tesisi projesinin de eklenmesi ile ilimizin tüm ilçelerinde oluşan atık suların arıtımının gerçekleşeceğini ve bu alanda da ülkemizde nadir illerden biri olmayı hedefliyoruz."

Kaynak: Editör:
Etiketler: BÜYÜKKILIÇ:, 54,5, MİLYON, TL’LİK, ATIKSU, ARITMA, TESİSİ, YATIRIMI, YAPTIK,
Yorumlar
Haber Yazılımı