SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE ERÜ ARASINDA PRTOKOL
tekden site sağı sünnet
Haber
16 Şubat 2022 - Çarşamba 12:52 Bu haber 541 kez okundu
 
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE ERÜ ARASINDA PRTOKOL
Kayseri Sağlık Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi Arasında Protokol İmzalandı.
SAĞLIK Haberi
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE ERÜ ARASINDA PRTOKOL

Kayseri Sağlık Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda protokol imzalandı.  İmzaya İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Sağlık Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Serhat Koyuncu, Erciyes Üniversitesi İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mükerrem Betül Aycan ve Erciyes Üniversitesi İlaç Uygulama Araştırma Merkezi Biyokimya Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Çiğdem Karakükcü katıldı.

İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Ali Ramazan Benli protokol imzası sonrası yaptığı açıklamada “Erciyes Üniversitesi İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile bir protokol imzalamış bulunmaktayız.  Bu protokol bizim laboratuvarlarımızda bakılan ilaç ve madde düzeyinin doğrulanması gerektiği durumlarda, bize katkı sağlayacaktır. Bu arada önemli bir konuyu da vurgulamak isterim. Bu laboratuvar Türkiye’de doğrulama laboratuvarı olarak kurulan 4'ncü laboratuvar.

Yani Türkiye’de 4 laboratuvardan birisi Kayseri'de kurulmuş oldu. Biz bu vesile ile ilimizdeki doğrulama laboratuvarı hizmetini Erciyes Üniversitesi İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezinden almış bulunuyoruz. Aynı zamanda bu hizmeti çevre il müdürlerimize de aktardık. Kendileri hızlı bir şekilde protokolleri imzalayıp buradan hizmeti almaya başlayacaklardır. Bugün bu vesileyle Tokat’ı temsilen, Tokat İl Sağlık Müdürlüğünün protokolünü de yapmış bulunuyoruz. Protokolümüzün bizlere ve Tokat’a hayırlı olmasını diliyorum.

Ayrıca işbirliklerinden dolayı Prof. Dr. Mükerrem Betül Aycan ve Prof. Dr. Çiğdem Karakükcü hocama teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Çiğdem Karakükcü ise “Erciyes Üniversitesi, İlaç Uygulama ve Araştırma Merkezinde kurmuş olduğumuz Tıbbi Biyokimya Laboratuvarı bünyesindeki doğrulama laboratuvarı sizin de söylediğiniz gibi Türkiye’de 4’ncü yetkin laboratuvardır. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış referans laboratuvar konumundadır.  Merkezimizde uluslararası karşılaştırmalı sonuçlara göre geçerliliği olan sonuçlar üretmekteyiz.

Bu sonuçlar tüm dünyada geçerliliği olan sonuçlardır. Merkezimiz bu protokol ile Kayseri İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı tüm hastanelere hizmet verecek. Aynı şekilde Türkiye’deki tüm kamu ve özel hastanelerden yapılan başvuruları değerlendirip buradan gelen numuneler için de hem tarama hem doğrulama analizleri yapabileceğiz. Bunun dışında çeşitli ilaç düzeyi analizleri de merkezimizde yapılmaktadır ve bireye özgü tedavi ve doz planlamasına katkı sağlanmaktadır. Biz de işbirliği için Kayseri İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAĞLIK, MÜDÜRLÜĞÜ, VE, ERÜ, ARASINDA, PRTOKOL,
Yorumlar
Haber Yazılımı