ÇETİN ARIK DEPREM BÖLGESİNDE YAŞADIKLARINI ANLATTI
tekden site sağı sünnet
Haber
25 Şubat 2023 - Cumartesi 09:16 Bu haber 332 kez okundu
 
ÇETİN ARIK DEPREM BÖLGESİNDE YAŞADIKLARINI ANLATTI
CHP Milletvekili Çetin Arık, Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen Sarız ilçesindeki durumu aktararak, “Sayın Büyükkılıç Sarız’daki olayı küçümsemeye çalışıyor, 3-5 bina yıkıldı diyor. Burada büyük bir afet yaşandı can kaybımız yok demiyor. İlçe ciddi oranda depremden etkilendi” dedi.
GÜNDEM Haberi
ÇETİN ARIK DEPREM BÖLGESİNDE YAŞADIKLARINI ANLATTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık,  Kahramanmaraş merkes üssü iki ayrı deprem sonrasında 11 ilde meydana gelen yıkımların olduğu ilk gün deprem bölgesi Kahramanmaraş ve Elbistan’a gittiğini belirtti. Arık, burada yaralılara müdahalede meslektaşlarına yardım ettiğini belirtti.

CHP Milletvekili Çetin Arık, partisinin İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgedeki izlenimlerini basın mensuplarıyla paylaştı. Arık, bölgede bulunduğu sürede neler yapıldığını ve nelere şahit olduklarını aktararak, 48 saat boyunca destek gitmediğini iddia etti. İnsanların enkaz altında yardım çığlıklarını duyduğunu, herkesin yakınlarını çıkartma çabası içerisinde olduğunu ve kendi çabalarıyla Hatice öğretmeni enkaz altından çıkardıklarını aktardı. Basın toplantısının açılış konuşmasını CHP Kayseri İl Başkanı Adil Demir yaptı ve bölgedeki izlenimlerini paylaştı. Daha sonra Arık açıklamalarda bulundu.

HİÇ BU KADAR ÇARESİZ HİSSETMEMİŞTİM

Kahramanmaraş ve Elbistan’da deprem sonrasında yaşananları tek tek anlatan Arık, şunları söyledi; “Öncelikli olarak depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim tekrarını yaşatmasın. 6 Şubat’ta sabahın ilk ışıklarında ben, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir ile deprem bölgesine, memleketimize komşu olması münasebetiyle de Kahramanmaraş ilimize hareket ettik. Hava şartları zorlayıcı olduğu için ulaşımda zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Kahramanmaraş’a ulaştık. Sonra meydana gelen ikinci depremin de Elbistan’da olduğunu öğrenince Elbistan’a doğru yola çıktık. Bu sırada da sık sık hava şartları sebebiyle uyarılarda bulunduk; Karayolları buraya yönelsin çağrısı yaptık. Enkazları görünce kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Yardım çığlıklarını duydukça üzüldüm ve orada birkaç vatandaş ile Kayseri’den gelen gönüllüler dışında kimse yoktu. Orada arama kurtarma ekipleri, ekipman yoktu. Çaresizce feryat eden vatandaşlar vardı. Enkazda bekleyen 13 yaşında bir kardeşimiz vardı ablası, annesi ve babası enkazda kalmış. ‘Bir vinç gönderebilir misiniz’ diyor. Başka bir enkaza gittik 2 tane ücretli öğretmen göçük başında arkadaşları ve ailesini bekliyor, bizi kurtarın diyor. Orada Kayseri’den gelen gönüllülerimizle birlikte ben enkazdan Hatice öğretmeni çıkardım. Hekim olarak ilk müdahalesini yapıp acil servise götürdüm.Orada meslektaşlarıma hekim olmam sebebiyle gelen yaralılara müdahalede yardımcı oldum.”

SARIZ’A GELDİM

Bölgede uzun süre bulunduktan sonra Sarız ilçesine geldiğini aktaran Arık, “Burada kamu binalarının yaklaşık yüzde 95’i depremden dolayı çürük raporu aldı. Ancak binalar boşaltılmamış. Kalkınmayı Sarız’dan yapacağız diyenler ise ilçemi çürütmüş. Sayın Büyükkılıç Sarız’daki olayı küçümsemeye çalışıyor, 3-5 bina yıkıldı diyor. Burada büyük bir afet yaşandı can kaybımız yok demiyor. Kayseri Valimiz büyük bir özveriyle afet bölgesinde çalışıyor ama Kayseri’de terk edilmiş durumda. Kayseri’deki durum nedir bir açıklama göremiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÇETİN, ARIK, DEPREM, BÖLGESİNDE, YAŞADIKLARINI, ANLATTI, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı