ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ ELEKTRİK, HACZE SON, GELİRİ OLMAYAN AİLEYE ASGARİ ÜCRET
tekden site sağı sünnet
Haber
30 Mart 2022 - Çarşamba 19:30 Bu haber 1566 kez okundu
 
ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ ELEKTRİK, HACZE SON, GELİRİ OLMAYAN AİLEYE ASGARİ ÜCRET
Özellikle bir yılı aşkın süredir çiftçinin, dar gelirli insanların, ailelerini geçindiremeyen işsiz insanların, esnafın dile getirdiği sorunlarla ilgili ilk kez bir siyasi parti liderinden çözüm önerili vaat geldi. Çiftçiye ücretsiz elektrik ve haciz son bulacak, geliri olmayan ailelere asgari ücret kadar maaş verilecek.
SİYASET Haberi
ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ ELEKTRİK, HACZE SON, GELİRİ OLMAYAN AİLEYE ASGARİ ÜCRET

Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de çiftçi, esnaf ve işsiz vatandaşın sürekli dile getirdiği sorunlar ve sorunları ile ilgili çözüm önerisi üretilmediği yönündeki eleştirilerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çözüm önerisi vaatte bulunulması dikkat çekti. Genel Başkanının partisinin bu önerilerini ve çözüm süreciyle ilgili yaptığı açıklama ise erken bir seçimin gündemde olduğu, bunun bir seçim öncesi partinin ekonomi ile ilgili politikasının açıklanması olarak yorumlandı.

Kılıçdaroğlu, Manisa’nın Sarıgöl İlçesinde Çiftçi ve Muhtar Buluşması’na katıldı. Çiftçi, vatandaş, esnaf ve muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu’nun yaşanan sorunlarla ilgili çözüm önerisi olarak bulunduğu vaatleri ise kısa başlıklarla şöyle;  

"Biz altı lider bir araya geldik. İkinci kez bir masanın etrafına oturduk. Benim taşıdığım kaygıları diğer liderler de taşıyorlar. Benim gördüğüm sorunları diğer liderler de görüyorlar. Biz gönül birliği yaptık, kişisel bir beklentimiz yoktur. Tek beklentimiz var; bu ülkede her evde huzur olsun, her evde bereket olsun, mutfaklarda bereket olsun, kadınlar çalışsınlar, üretsinler, alın terinin karşılığını alsınlar."

"Hakkınızı vermiyorlar. Ama meraklanmayın, hakkınızı teslim edeceğim. Haramilerden alacağım, sizin hakkınızı teslim edeceğim. Öyle gidecekler, hazineyi soyacaklar, buna izin vermeyeceğiz."

"İlk yapacağımız işlerden birisi; siz bankalardan kredi çektiniz, Tarım Kredi Kooperatifinden kredi çektiniz, bunların faizlerini sıfırlayacağız, anaparayı makul bir şekilde geri ödeyeceksiniz Aynı şeyi esnaf için de yapacağız."

"Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz. Geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün hanelere en az asgari ücret kadar destek vereceğiz. Kadının banka hesabına yatıracağız parayı. Kadın gidecek işçi gibi, memur gibi, emekli gibi gidecek oradan aylığını çekecek, evlatlarının geçimini sağlayacak."

"Göreceksiniz; doğudan başlayacağız, batıya doğru bütün çiftçilere tarımda kullandıkları elektriği ücretsiz vereceğiz."

"Bizim ittifakımız, Türkiye’ye demokrasiyi getirme ittifakıdır. Bizim ittifakımız, bu ülkeye huzuru getirme ittifakıdır. Bizim ittifakımız, beraber olma ittifakıdır. Bizim ittifakımız; toplumu kutuplaştırmak değil, toplumu kaynaştırmaktır."

Besici üretecek. Bakın bir örnek vereyim değerli çiftçi kardeşlerim. Hollanda Konya’dan küçük, devlet olarak, toprak olarak Konya’dan küçük. Konya’dan küçük Hollanda’nın yıllık tarım ürünü ihracatı 180 milyar doların üzerinde. Biz devasa bir ülkeyiz, yıllık tarım ürünü ihracatımız 18 – 20 milyar dolar. İthalatımız bazı ürünlerde daha fazla. Su desen var, toprak desen var, çalışan insan desen var, güneş desen o da var. Nasıl oluyor da biz elaleme muhtaç hale geliyoruz? Nasıl oluyor da biz dışarıdan buğday getiriyoruz? Nasıl oluyor da dışarıdan fasulye getiriyoruz? Nasıl olur da dışarıdan üzümde getiriyorlar biliyor musunuz? Eskiden tütünümüz vardı, tütün de yok oldu. Niye oluyor bunlar? Devleti yönetemiyorlar, iyi yönetemiyorlar, vatandaşını düşünemiyorlar, ceplerini düşünüyorlar, yakın çevrelerinin ceplerini düşünüyorlar. Ben bunların hepsini biliyorum. Bu beşli çete var ya beşli çete, parayı alıp köşeyi dönenler bunlar. Milyar dolarları alanlar. Bunlar bütün malvarlıklarını Londra’ya götürdüler, onu da gayet iyi biliyorum. Ama destek verirseniz, Allah’ın izniyle biz o paraların tamamını Türkiye’ye getireceğiz, fakir fukaraya tahsis edeceğiz. Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Hiç endişe etmeyin, bunların tamamı olur ama bunların tamamı beraber olursak olur, birlikte olursak olur, birlikte, öyle… Türkiye’nin dediğim gibi çözülemeyecek sorunu yok; bütün sorunları akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle hepsini çözersiniz. Türkiye düşündüğünüzden daha zengin bir ülke, her türlü imkanı var.”

“İlk yapacağımız işlerden birisi; siz bankalardan kredi çektiniz, Tarım Kredi Kooperatifinden kredi çektiniz, bunların faizlerini sıfırlayacağız. Faizleri sıfırlayacağız, anaparayı makul bir şekilde geri ödeyeceksiniz yani devlete geri ödeyeceksiniz ama faizi sileceğiz. Aynı şeyi esnaf için de yapacağız. Çiftçi üretecek çiftçiyi destekleyeceksiniz. Çiftçi üretecek ki Türkiye zengin olsun, herkesin karnı doysun. Köylerde insan kalmadı. Nasıl olacak? Gencecik fidan gibi çocuklarımız tarlada çalışacağına gidiyor büyükşehirlerin varoşlarında acaba asgari ücretle iş bulabilir miyim diye uğraşıyor asgari ücretle. Onunla da geçinemiyor. Tarlası var ekecek, biçecek, kazanacak, şehre inecek, gezecek, düğününü ona göre yapacak, eğlencesini ona göre yapacak. Şimdi siz, yani iktidar sahipleri bunların tamamını bitirdiler. Bunların tamamını düzelteceğiz hiç meraklanmayın.”

“Kadın kardeşlerim, mutfaklarda yangın var biliyorum. Siz sanmayın ki sadece köylerde var. Şehirlerde de öyle. Ben derin yoksulluk yaşayan evlere de gittim. O evlerde çocukların nasıl beslendiğini de gördüm. Ekmeğin arasına evdeki sadece salçayı sürüp çocuklarına yediren anneleri de gördüm. Çocuğuna süt içiremeyen anneleri de gördüm. Çocuğunu, evladını besleyemeyen anneleri de gördüm. İnsanın biraz vicdanı sızlar. Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz. Geliri olmayan veya geliri asgari ücretin altında olan bütün hanelere en az asgari ücret kadar destek vereceğiz. Kadının banka hesabına yatıracağız parayı. Kadın gidecek işçi gibi, memur gibi, emekli gibi, fakir kadın gidecek oradan aylığını çekecek evlatlarının geçimini sağlayacak. Onu elaleme muhtaç hale getirmeyeceğiz. Bu bizim inancımızda da böyledir, ahlakımızda da böyledir, aklımız da bunu öngörüyor. Çünkü sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Sağ elin verdiğini sol el görürse olmaz. Dolayısıyla kimsenin yoksulluğunu afişe etmeyeceğiz; sen yoksulsun, sen fakirsin, onu sıraya dizelim, yardım yapalım, televizyonlar çeksin onu, buna da izin vermeyeceğiz. Bunun tamamını yapacağız. Göreceksiniz Allah izni sizlerin takdiriyle. Sizlere güveniyorum; sizler bana güveniyorsunuz, ben de sizlere güveniyorum, beraber el ele vereceğiz devletin nasıl yönetildiğini göreceğiz."

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÇİFTÇİYE, ÜCRETSİZ, ELEKTRİK,, HACZE, SON,, GELİRİ, OLMAYAN, AİLEYE, ASGARİ, ÜCRET,
Yorumlar
Haber Yazılımı