DOĞALGAZA ZAM; KONUTLARDA YÜZDE 35, SANAYİDE YÜZDE 50 ARTIŞ
tekden site sağı sünnet
Haber
01 Nisan 2022 - Cuma 08:47 Bu haber 2400 kez okundu
 
DOĞALGAZA ZAM; KONUTLARDA YÜZDE 35, SANAYİDE YÜZDE 50 ARTIŞ
Doğalgaza yedinci kez zam geldi. Konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 35 zamlandı. Elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yüzde 44,30, elektrik üretimi dışında sanayide kullanılan doğalgaza da yüzde 50 zam yapıldı.
EKONOMİ Haberi
DOĞALGAZA ZAM; KONUTLARDA YÜZDE 35, SANAYİDE YÜZDE 50 ARTIŞ

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ), internet sitesinden yapılan açıklamada yeni zamlı tarife duyuruldu. Açıklamada, "Bilindiği üzere, doğal gaz ithal bir enerji kaynağı olup, yüzde 99'dan fazlası yapılan uluslararası anlaşmalar çerçevesinde yurt dışı arz kaynaklarından temin edilmektedir. 2021 yılı başından itibaren Dünya ve Avrupa enerji piyasalarındaki tüketicilerin, piyasalarda yaşanmakta olan olağandışı ve olağanüstü dalgalanmalara bağlı olarak fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldıkları kamuoyu tarafından da yakınen bilindiği" ve "bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatlarının bugüne kadar tüketicilere aynı oranda yansıtılmadığı" ifade edildi.

Ayrıca açıklamada "Artan maliyetlere karşın tüketicilere devlet tarafından 76 oranında destek verildiği" ve Evsel Enerji Fiyat Endeksine (HEPI-Household Energy Price Index) göre konutlarda, Avrupa ülkeleri arasındaki en düşük fiyatlı doğal gazın Türkiye'de kullanıldığı" dile getirildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: DOĞALGAZA, ZAM;, KONUTLARDA, YÜZDE, 35,, SANAYİDE, YÜZDE, 50, ARTIŞ,
Yorumlar
Haber Yazılımı