Emeklilere seyyanen zam yapılacak mı? Yüzde 49.25 artış sonrası bu bekleniyor
tekden site sağı sünnet
Haber
24 Ocak 2024 - Çarşamba 07:32 Bu haber 1970 kez okundu
 
Emeklilere seyyanen zam yapılacak mı? Yüzde 49.25 artış sonrası bu bekleniyor
SSK ve Bağ-kur emekli aylıklarına yüzde 49.25 artış yapıldı. Emeklinin gözü seyyanen yapılması yönündeki talepleri ile ilgili hükümetten yapılacak açıklama
EKONOMİ Haberi
Emeklilere seyyanen zam yapılacak mı? Yüzde 49.25 artış sonrası bu bekleniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışını yüzde 49,25'e yükseltildiğini duyurdu.

 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yeni ek zam kararını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının ocak ayı itibarıyla yüzde 49,25'e yükseltildiğini bildirdi.

MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

 

Işıkhan, maaş farklarının ise Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra bir hafta içerisinde ödeneceğini duyurdu.

 

"YÜZDE 49,25'E ÇIKARIYORUZ"

 

Bakan Işıkhan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan etmiştik. Bu kapsamda emeklilerimize yönelik ekonomik, sosyal, kültürel çalışmaları ve müjdeleri bu yıl boyunca tek tek hayata geçireceğiz. Bir güzel haberi de paylaşmak istiyorum; SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25'e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

MHP'DEN İLK AÇIKLAMA

 

Emekliye ek zam kararı sonrası MHP'den ilk açıklama geldi. MHP lideri Devlet Bahçeli, "Emekli maaşlarıyla ilgili iyileştirmeleri desteklemekle birlikte, emeklilerimizin daha fazlasını hak ettiklerine samimiyetle inanıyorum." dedi.

 

ÖZGÜR ÖZEL: DİRENİŞE DAVET EDİYORUM

 

Bakan Işıkhan'ın açıklamasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "En düşük emekli maaşını asgari ücret yapacak, 7 bin liralık zammı alana kadar bütün emeklileri mücadele ve direnişe davet ediyorum" diye konuştu.

 

YÜZDE 5 EK ZAM GELMİŞTİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Ocak'ta yapılan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 ek zam yapıldığını duyurmuştu.

 

Artış oranının yüzde 42,6'ya yükseldiğini belirten Erdoğan, en düşük emekli maaşının ise 10 bin liraya yükseltildiğini açıklamıştı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emeklilere, seyyanen, zam, yapılacak, mı?, Yüzde, 49.25, artış, sonrası, bu, bekleniyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı