FIFA’dan dünya futbolu için 2.8 milyar dolar
tekden site sağı sünnet
Haber
22 Aralık 2023 - Cuma 22:11 Bu haber 2498 kez okundu
 
FIFA’dan dünya futbolu için 2.8 milyar dolar
FIFA İleri Raporu: Dünya çapında futbol gelişimini finanse etmek için 2,8 milyar ABD doları ayrıldı
SPOR Haberi
FIFA’dan dünya futbolu için 2.8 milyar dolar

FIFA, 211 FIFA Üyesi Birliğe (MA), altı konfederasyona ve çeşitli bölgesel veya bölgesel birliklere yaklaşık 2,8 milyar ABD doları sağladı ve ilk yedi yıl boyunca futbolun gelişimi üzerinde uzun vadeli etkisi olan 1.600'den fazla spesifik projeye fon sağladı. Programa ilişkin küresel rapora göre, FIFA Gianni Infantino'nun FIFA Başkanı olarak göreve başlamasının ardından 2016 yılında kurulan ve dünyadaki herkese futbol oynama şansı verme hedefiyle kurulan FIFA Forward programı, kurulduğu günden bu yana futbolun gelişim faaliyetlerine önemli katkılarda bulunuyor.

 

FIFA Başkanı Gianni Infantino, "Futboldan elde edilen gelirlerin, kız-erkek, kadın-erkek tüm dünyada sporumuzun yararına kullanılacağına söz verdik ve sözümüzü tuttuk" dedi. "Futbola yatırım yapmak hem sorumluluğumuz hem de yükümlülüğümüzdür ve FIFA Forward aracılığıyla bunu sürdürülebilir ve şeffaf bir şekilde yapacak yapıya sahibiz. Sonuç, FIFA'nın gelirlerinin iki katına bile çıkmadığı 2016 yılından bu yana yatırımda yedi kat artış oldu. Bu, finansmanın yalnızca doğru şekilde iletilmediğini, aynı zamanda futbolun uzun vadede sürdürülebilir gelişimini sağlamak için izlendiğini ve uygulandığını da gösteriyor."

 

Raporda, 2016'dan 2022'ye kadar FIFA Forward 1.0 ve 2.0'a yapılan yatırımın 80'inin (2,24 milyar dolardan fazla) hem futbol geliştirme faaliyetlerinin operasyonlarına önemli bir katkı sağlamak hem de spesifik olarak yatırım yapılmasını sağlamak için doğrudan MA'lara yapıldığı belirtiliyor. Futbolun gelişimi üzerinde uzun vadeli etkisi olan projeler.

 

2016-2022 yılları arasındaki yatırımları sekiz kategoriye ayırıyor. Yönetim ve Yönetişim, 211 MA'da en büyük yatırım alanı olarak 448,8 milyon ABD doları kullanmış, bunu Altyapı (415,2 milyon ABD doları) takip etmiştir. Milli Takımlar (357,5 milyon ABD Doları), Müsabakalar (186,1 milyon ABD Doları) ve Ekipman ve Diğerleri (181,1 milyon ABD Doları), Kadın Futbolu (110,9 milyon ABD Doları) ve Kapasite Geliştirme (86,8 milyon ABD Doları) ile birlikte kendilerine önemli miktarda fon ayrılmıştır. Futbol işletme giderleri ve kullanılmayan fonlar (135,6 milyon ABD doları) küresel tutarın geri kalanını oluşturdu.

 

Yatırılan fonlar, dünya çapında 300.000'den fazla kadın ve erkeğe sevdikleri oyunu oynamaları için doğrudan yeni fırsatlar sağlayan 577'den fazla yeni sahanın açılmasıyla ve 208 yeni yarışmanın kurulmasıyla sonuçlandı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: FIFA’dan, dünya, futbolu, için, 2.8, milyar, dolar,
Yorumlar
Haber Yazılımı