HEDEFİMİZ HER YIL BİR BUZAĞI ALMAK
tekden site sağı sünnet
Haber
14 Nisan 2023 - Cuma 20:40 Bu haber 1904 kez okundu
 
HEDEFİMİZ HER YIL BİR BUZAĞI ALMAK
​Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından uygulanan “Kayseri İli Damızlık Büyükbaş Hayvanlarda Kızgınlığı tespiti ile Verimliği Artırma Projesi" meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında hedefinde her yıl bir buzağı almak olduğu belirtildi.
GÜNDEM Haberi
HEDEFİMİZ HER YIL BİR BUZAĞI ALMAK

Ülke genelinde “Kayseri İli Damızlık Büyükbaş Hayvanlarda Kızgınlığı tespiti ile Verimliği Artırma Projesi" projesi kapsamında pilot il olarak seçilen Kayseri’de başlanan proje, ineğin zamanında tohumlanmasında, kızgınlığın doğru olarak belirlenmesi ve süt sığırı yetiştiriciliğinin sürdürülebilirliği için ineklerden her yıl buzağı alabilmeyi amaçlanıyor.

İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi;“Toplam bütçenin 1.391.720 TL olduğu proje; yüzde 70 Bakanlığımızın desteği ve yüzde 30 yetiştirici katkısı ile yapılmıştır. Proje kapsamında 136 yetiştiricimize, 1 okuyucu cihaz (reader) ve 5 adet aktivitemetre dağıtımı yapılmıştır. Dağıtımı yapılan cihazlar her yıl 5 bine yakın ineğin kızgınlığının tespitinin yapılmasına olanak sağlayacaktır. Hacılar İlçemizde yetiştiricilik yapan üreticimiz Hacı İlbi'nin işletmesine yapılan ziyarette; “Kızgınlığını göremediği 2 düvesinin ve doğum sonu kızgınlık göstermeyen 2 ineğin kızgınlıklarını, takmış olduğu bu cihazlar sayesinde yakaladığını ve tohumlamaların yapılmasıyla hayvanların gebe kaldığını" ifade etmiştir.​”

Kaynak: Editör:
Etiketler: HEDEFİMİZ, HER, YIL, BİR, BUZAĞI, ALMAK,
Yorumlar
Haber Yazılımı