O marka Avrupa’daki Carrefour marketlerinden çekiliyor
tekden site sağı sünnet
Haber
05 Ocak 2024 - Cuma 23:09 Bu haber 2156 kez okundu
 
O marka Avrupa’daki Carrefour marketlerinden çekiliyor
PepsiCo ürünleri fiyat artışları nedeniyle Avrupa'daki bazı Carrefour marketlerinden çekiliyor
EKONOMİ Haberi
O marka Avrupa’daki Carrefour marketlerinden çekiliyor

Küresel süpermarket zinciri Carrefour, Lay's patates cipsi, Quaker Yulaf, Lipton çayı ve kendi adını taşıyan soda gibi popüler ürünlere yönelik fiyat artışları nedeniyle Fransa, Belçika, İspanya ve İtalya'daki mağazalarında PepsiCo ürünlerinin satışını durduracak.

 

Fransız bakkal zinciri Perşembe günü PepsiCo ürünlerini Fransa'daki raflardan çektiğini ve mağazalara "Kabul edilemez fiyat artışları nedeniyle bu markayı artık satmıyoruz" yazan küçük tabelalar eklediğini söyledi.

 

Artan hayat pahalılığıyla mücadele etmeyi amaçlayan yeni bir Fransız kanunu, ay sonuna kadar tedarikçilerle fiyatlar konusunda anlaşmaya varılmaması halinde süpermarketlerin milyonlarca para cezasıyla karşı karşıya kalacağı bir dönemde geldi.

 

 

Yasak Belçika, İspanya ve İtalya'yı da kapsayacak ancak 30'dan fazla ülkede 12.225 mağazası bulunan Carrefour, yasağın bu üç ülkede ne zaman yürürlüğe gireceğini söylemedi.

 

PepsiCo ürünleri Cuma günü Roma ve Barselona'da hala raflarda yer alırken, Carrefour Italia'nın basın ofisi, önümüzdeki günlerde İtalya'daki mağazalarında müşteriler için bilgi yayınlanacağını söyledi.

 

PepsiCo yaptığı açıklamada, "Carrefour ile aylardır görüştüğünü ve ürünlerimizin mevcut olmasını sağlamak için iyi niyetle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Cheetos, Mountain Dew ve Rice-A-Roni'nin arkasındaki şirket, fiyatları art arda yedi çeyrek boyunca çift haneli yüzdelerle artırdı; en son Temmuz-Eylül döneminde 11 artış gösterdi.

 

İnsanların daha ucuz mağazalara yönelmesi nedeniyle yüksek fiyatlar satışları düşürse de kârı arttı. PepsiCo ayrıca kolaylık ve porsiyon kontrolü amacıyla tüketici talebini karşılamak için paket boyutlarını küçülttüğünü de söyledi.

 

PepsiCo Mali İşler Direktörü Hugh Johnston, yatırımcıların Ekim ayında yaptığı açıklamada, "Tüketicinin şu anda daha seçici olduğunu gördüğümüzü düşünüyorum" dedi.

 

New York merkezli Satınalma şirketi, fiyat artışlarının gevşemesi ve büyük ölçüde enflasyonla uyumlu olması gerektiğini söyledi; enflasyon, Kovid-19 salgını sırasında tedarik zincirlerinin daralması ve ardından Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının fiyatları artırmasından bu yana dünya çapında önemli ölçüde düştü.

 

Ancak Cuma günü açıklanan rakamlara göre, avro para birimini kullanan 20 Avrupa Birliği ülkesinde tüketici fiyatları Aralık ayında bir önceki yıla göre 2,9'a yükseldi ve art arda yedi aylık düşüşün ardından toparlandı.

 

Gıda ve alkolsüz içecek fiyatları, 20 ülkenin avro bölgesinde Mart ayındaki 17,5'lik acı verici seviyeden geriledi, ancak Kasım ayında bir önceki yıla göre hâlâ 6,9 oranında artış gösterdi.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un hükümeti, yüksek fiyatlara karşı mücadele etmek için "acil durum önlemlerini" uygulamaya koyan bir yasayı Kasım ayında geçirerek hane halkının artan yaşam maliyetine karşı mücadele etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: O, marka, Avrupa’daki, Carrefour, marketlerinden, çekiliyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı