Otomotiv devi üretimini durdurmuştu! Yeniden üretim kararı aldı
tekden site sağı sünnet
Haber
07 Ocak 2024 - Pazar 08:30 Bu haber 2215 kez okundu
 
Otomotiv devi üretimini durdurmuştu! Yeniden üretim kararı aldı
Toyota depremden sonra 8 Ocak'ta yerli üretime yeniden başlayacak
EKONOMİ Haberi
Otomotiv devi üretimini durdurmuştu! Yeniden üretim kararı aldı

Otomobil üreticisi Pazar günü yaptığı açıklamada, Toyota Motor Corp.'un yakın zamanda ülkenin Noto Yarımadası'nda meydana gelen güçlü deprem nedeniyle bazı tedarikçilerin aksama yaşamasına rağmen bu yılki yerli araç üretimine Pazartesi gününden itibaren yeniden başlayacağını söyledi.

 

Toyota, birçok tedarikçi ve bağlı kuruluşunun depremde hasar görmesi nedeniyle, depremden etkilenen bölgelerin dışında stokta tutulan parçaları kullanacağını söyledi.

 

 

Şirket, devam eden üretim faaliyetlerini belirlemeden önce 15 Ocak'tan sonraki dönem için tedarikçilerinin durumunu değerlendireceğini söyledi.

 

Otomobil üreticisi daha önce, yılbaşında Japonya'nın merkezinde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde tedarikçilerin uğradığı hasar nedeniyle planlanan tarihte üretime başlanamayacağını açıklamıştı.

 

Son yıllarda Toyota, bir tedarikçinin fabrikasında yay bileşenleri sıkıntısına neden olan bir patlamanın ardından yerli üretiminin bir kısmını 10 gün süreyle durdurmak zorunda kaldığı Ekim ayı da dahil olmak üzere bir dizi üretim sorunuyla karşı karşıya kaldı.

 

Mart 2022'de başka bir tedarikçiye yapılan siber saldırı, Japonya'daki tüm fabrikalarında üretimin durmasına neden oldu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Otomotiv, devi, üretimini, durdurmuştu!, Yeniden, üretim, kararı, aldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı