Putin ile ilgili yeni bir iddiaya; Ateşkes mesajları yolluyor!
tekden site sağı sünnet
Haber
25 Aralık 2023 - Pazartesi 20:42 Bu haber 172 kez okundu
 
Putin ile ilgili yeni bir iddiaya; Ateşkes mesajları yolluyor!
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla ilgili yeni bir iddiaya ortaya atıldı. İddiaya göre, savaşın devam etmesi için kararlı gibi görünse de Rusya lideri Putin’in ateşkes mesajı yolladığı ileri sürülüyor.
DÜNYA Haberi
Putin ile ilgili yeni bir iddiaya; Ateşkes mesajları yolluyor!

ABD basınından New York Times (NYT), Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in artık ateşkes istediğini, hatta çatışmaları durdurmak için mesajlar yolladığını yazdı.

Rusya, Ukrayna, Savaş, Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle başlayan Ukrayna'nın işgal girişimi yaklaşık iki senedir şiddetli çatışmalarla devam ederken arka planda ateşkes tekliflerinin yapıldığını ABD medyasından New York Times (NYT) yazdı. Haberde, Rus lider Putin'in Ukrayna'daki hedeflerine kararlı bir imaj çizmeye çalışsa da cephe hattındaki çatışmaları durduracak mesajlar yolladığı bilgisi yer aldı.

 

Putin'in ateşkes için mesaj gönderdiği iddia edilirken Kremlin'e yakın iki Rus yetkiliye ve Rus liderin elçilerinden gelen mesajları alan Amerikalı ve uluslararası yetkililere dayandırılan haberde, Rusya'nın ilk kez 2022 yılının sonbaharında ateşkes anlaşması için nabız yokladığı da belirtildi. Kaynaklar, Putin'in o dönem Rusya'nın el geçirdiği topraklardan memnun olduğunu ve bu mesajın Washington'a iletildiğini aktardı.

 

Gazete, Kremlin yönetiminin kamuoyuna savaşa devam mesajı verse de, Ukrayna'da zafer ilan ederek savaşı bitirmek istediğini öne sürdü.

 

Putin kararlı gibi görünse de arka planda ateşkes mesajları yolluyor!

''MÜZAKERELERE HAZIR OLDUKLARINI SÖYLÜYORLAR''

Geçtiğimiz sonbahar döneminde Rus yetkililerle bir araya gelen uluslararası yetkili NYT'ye yaptığı açıklamasında, "Görüşmelerde, ateşkes müzakerelerine hazır olduklarını söylüyorlar. Savaş sahasında oldukları yerlerde kalmak istiyorlar" ifadesini kullandı.

Haberde, daha önce işgal edilen tüm toprakları geri kazanmayı vadeden Ukrayna yönetiminin böyle bir anlaşmayı kabul edip etmeyeceğinin belirsiz olduğuna dikkat çekildi.

 

Rus eski yetkili ise ateşkes isteğinin ordunun cephede ilerleme kaydememesinden kaynaklandığını, sahada yeniden ilerleme sağlanırsa Putin'in ateşkesten vazgeçebileceğini söyledi.

Eski bir üst düzey Rus yetkili konuyla ilgili NYT'ye yaptığı açıklamada, "Şu anki pozisyonlarda kalmayı gerçekten istiyor. Ancak bir metre bile geri çekilmeye razı değil" ifadelerini kullandı.

''ZELENSKİY HÜKÜMETİNİN DEĞİŞMESİNDEN VAZGEÇTİ''

New York Times'ın konuyla ilgili ulaştığı Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise, yolladığı sesli mesajda, "Sunduğunuz tezler kavramsal olarak doğru değil" derken, Putin'in geçtiğimiz günlerde yaptığı Rusya'nın savaş hedeflerinin değişmediği yönündeki konuşmasını işaret etti. Peskov, "Putin gerçekten de müzakereye hazır. Bunu söyledi. Rusya hazır olmayı sürdürecek, özellikle de kendi hedeflerini gerçekleştirmek için" diye konuştu.

Gazeteye konuşan ABD'li yetkililer, Putin'in pozisyonunun son dönemde değiştiğini ve Rus liderin artık Zelenskiy hükümetinin değişmesini talep etmediğini vurguladı.

 

ABD'li yetkililer Putin'in ateşkes anlaşmasıyla Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 20'sinin Rusya kontrolünde kalmasını sağlamaya çalıştığını savundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Putin, ile, ilgili, yeni, bir, iddiaya;, Ateşkes, mesajları, yolluyor!,
Yorumlar
Haber Yazılımı