SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI’NDA İLK DEFA GÖZLEMLENDİ
tekden site sağı sünnet
Haber
10 Mayıs 2022 - Salı 13:52 Bu haber 5885 kez okundu
 
SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI’NDA İLK DEFA GÖZLEMLENDİ
300’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bağlı Sultan Sazlığı Milli Parkı’nda daha önce kaydı tutulmayan ve görüntüsü alınamayan yeşil arıkuşu gözlemlendi.
YAŞAM Haberi
SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI’NDA İLK DEFA GÖZLEMLENDİ

Son zamanlarda alanda ilk defa görülüp kayıt altına alınan türler arasına yeni bir türün daha eklenmesi alanın biyolojik çeşitlilik bakımından ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunun göstergesi durumunda. Sadece son 2 yılda milli park sınırlarında ilk defa akkuyruklu kartal, alaca yalıçapkını, çok nadir olan siyah flamingo ve saz horozu gözlemlenmişti.

Göçmen kuşların çoğu, göç için gerekli enerjiyi ne bulurlarsa yiyerek vücutlarında depoladıkları yağdan sağladıkları için, yağ göçmen kuşlar için yakıt tankı gibidir. Dolayısıyla göçmen kuşların sonraki göçe hazır olmaları için yiyeceğin bol olduğu ve kendilerini güvende hissedecekleri yerleri seçmeleri gerekmekte. Bu açıdan bakıldığında Sultan Sazlığı Milli Parkı kuşlar için muhteşem bir doğal habitat niteliğinde.

Bilinen arı kuşları ülkemizin birçok bölgesinde sıklıkla görülmesine rağmen yeşil arıkuşları oldukça nadir görülürler. Renk açısından çok zengin olan yeşil arıkuşları bu açıdan diğer kuşlardan kolayca ayrılırlar. İsminde de anlaşılacağı gibi en çok arı ile beslenirler ancak diğer küçük böceklerde menülerinde her zaman yer alır. (Görüntüler: Uğur KARA)

Kaynak: Editör:
Etiketler: SULTAN, SAZLIĞI, MİLLİ, PARKI’NDA, İLK, DEFA, GÖZLEMLENDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı