SURİYELİLER YASA DIŞI KETEN KUŞU AVLARKEN YAKALANDI
tekden site sağı sünnet
Haber
13 Ocak 2022 - Perşembe 13:33 Bu haber 1954 kez okundu
 
SURİYELİLER YASA DIŞI KETEN KUŞU AVLARKEN YAKALANDI
Kayseri’de Kayseri Doğa Koruma ve Milli Park Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı keten kuşu avlayan 2 Suriyeli yakalayarak ceza uyguladı.
ASAYİŞ Haberi
SURİYELİLER YASA DIŞI KETEN KUŞU AVLARKEN YAKALANDI

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Park Müdülüğü’nden yapılan bilgilendirmede, “Yasa dışı keten kuşu avı yapılacağı ihbarı üzerine harekete geçen Kayseri Doğa Koruma ve Milli Park ekiplerimiz, Suriye uyruklu 2 kişiyi yasa dışı av yaparken suçüstü yakaladı.

Hacılar ilçe sınırlarında yakalanan şahıslar hakkında Müdürlüğümüzce 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa muhalefetten cezai işlem uygulanmıştır.

Şahısların av esnasında kullandığı 2 kafese ve kuş yakalamada kullanılan örme ağlara el konuldu. Ele geçirilen 12 adet keten kuşu veteriner hekim kontrolünün ardından doğaya yeniden serbest bırakıldı.

İspinoz ailesine mensup ve ötücü bir kuş türü olan keten kuşlarının yaşam alanları oldukça geniştir. Son dönemlerde sayıları azalma eğilim göstermekte olup en önemli nedenleri arasında aşırı otlatma yuvalama alanlarının yok edilmesi ve avlanılması olarak sıralanabilir.

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre koruma altındaki kuşların avlanması, ticaretinin yapılması ve beslenmesi yasaktır. Bu tür kuşların avlanılması, ticaretinin yapılması ve beslenilmesinin tespiti halinde idari yaptırım kararının yanı sıra avlanılan her kuş için ayrıca para cezası düzenlenmektedir” denildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SURİYELİLER, YASA, DIŞI, KETEN, KUŞU, AVLARKEN, YAKALANDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı