TÜRKİYESİZ BU PROJE ÖLÜ DOĞAR
tekden site sağı sünnet
Haber
20 Eylül 2023 - Çarşamba 12:03 Bu haber 1980 kez okundu
 
TÜRKİYESİZ BU PROJE ÖLÜ DOĞAR
ABD ile Çin arasındaki koridor savaşına dikkat çeken Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Boztosun, ABD’nin Ekonomik Koridoru (IMEC) projesinde Türkiye’nin olmadığına dikkat çekti. Prof. Dr. Boztosun, “Türkiyesiz her proje ölü doğar. Yaşama şansı yok. Bu projede aynı durumdadır” dedi.
EKONOMİ Haberi
TÜRKİYESİZ BU PROJE ÖLÜ DOĞAR

Dünyada ekonomik anlamda verilen savaşlar artık uluslar arası geliştirilen bazı projelerle daha ileri boyutlara taşınmaya başladı. Türkiye ise sahip olduğu bilgi, coğrafya ve insan gücü nedeniyle hiçbir uluslar arası projede göz ardı edilemeyecek durumda.

Ekonomik yada diğer adıyla koridor savaşlarında yaşanan son gelişme ise Hindistan’da atılan imzalarla ortaya çıktı. Hindistan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'nde, Hindistan'ı Orta Doğu ve Avrupa'ya bağlayacak ticaretin artırılmasına, enerji kaynaklarının sağlanmasına ve dijital bağlantının geliştirilmesine yardımcı olacak bir demir yolu ve denizcilik projesi olan IMEC'e yönelik Hindistan, ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fransa, Almanya, İtalya ve Avrupa Birliği arasında Mutabakat Zaptı (MoU) imzalandı.

Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi ile benzer hedefleri bulunan bu projede ise Türkiye şuan için görünmüyor. Ancak uzmanlar, Türkiye’nin uluslararası herhangi bir projede ve atılacak adımlarda özellikle ekonomik alamdaki birlikteliklerde göz ardı edilemeyeceğine dikkat çekiyor. Bu konuda koridor savaşları diyerek süreci özetleyen Kayseri Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Boztosun, “Çin'in "Bir Kuşak, Bir Yol" projesine alternatif  ABD'nin "Hindistan-Ortadoğu-Avrupa" Ekonomik Koridoru (IMEC). ABD'nin bu koridoru Türk devletleri ve  Türkiye’den geçmiyor. Bütün dünya şunu bilmelidir ki; Türkiyesiz bir proje ölü doğar ve yaşama şansı yoktur” uyarısında bulundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: TÜRKİYESİZ, BU, PROJE, ÖLÜ, DOĞAR,
Yorumlar
Haber Yazılımı