ULUSLARARASI GIDA SEKTÖRÜ İSTANBUL’DA BULUŞMAYA HAZIRLANIYOR
tekden site sağı sünnet
Haber
10 Mayıs 2022 - Salı 14:15 Bu haber 2405 kez okundu
 
ULUSLARARASI GIDA SEKTÖRÜ İSTANBUL’DA BULUŞMAYA HAZIRLANIYOR
“4. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, İçerikleri ve Teknolojileri Fuarı” İstanbul’da gıda sektörünü bir araya getirecek “4. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, İçerikleri ve Teknolojileri Fuarı Food & Nutritional Ingredients”, 25-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 10. Salonda sektörün önde gelen firmalarını ağırlayacak. Gıda bileşenleri sektörüne dair dünyada ve ülkemizdeki en son gelişmeler, yenilikler ile sektöre dair gündemdeki konulara ev sahipliği yapacak olan fuara bu yılda yoğun katılım bekleniyor.
EKONOMİ Haberi
ULUSLARARASI GIDA SEKTÖRÜ İSTANBUL’DA BULUŞMAYA HAZIRLANIYOR

Artkim Fuarcılık tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Food & Nutritional Ingredients 25-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 10. Salonda sektörün önde gelen firmalarını buluşturmaya hazırlanıyor.

Sektöre ait en son ürün ve teknolojilerin sergileneceği yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin buluşma noktası olan Food & Nutritional Ingredients Fuarı katılımcılara; tüm dünyada 40 milyar dolara ulaştığı tahmin edilen gıda bileşenleri endüstrisinde iş ilişkileri geliştirme ve ticaret yapma fırsatı sunacak.

Gıda sektöründeki son teknolojiler, gelişmeler ve yenilikler Food & Nutritional Ingredients’ta

Günümüzün en önemli sosyo-ekonomik etkilerine sahip olan sanayi dallarından birisi olarak kabul edilen gıda sanayi, birçok alt dalları bünyesinde barındıran bir faaliyet kolu olarak öne çıkmaktadır. Dünyada ve Türkiye’de gıda sanayi son yıllarda büyük bir değişim göstermektedir. Bu değişim, üretim ve tüketim yapısına, organizasyona, iç ve dış ticarete, şirket yönelimlerine ve uygulanan politikalara etkide bulunmaktadır.

2019’daki başarılı katılımcı performansını arttırmayı hedefleyen Food & Nutritional Ingredients Fuarı; gıdaların korunmasında ulaşılan son teknolojik gelişmeler, trendler ve hammadde çeşitlerini, 20’yi aşkın ülkeden 3 binin üzerinde ziyaretçi ve 100’ün üzerinde katılımcı ile buluşturmaya hazırlanıyor. Food & Nutritional Ingredients 2022’de, gıda ve helal gıda hammadde ve organik bileşenleri ile yarı mamüller ve katkı maddeleri, gıda analiz ve ürün geliştirme sistemleri, gıda güvenliği teknolojileri, gıda paketleme teknolojileri ile gıda üretim ekipmanları vitrine çıkacak.

“Yapay Et” tartışılacak

Gıda hammaddeleri ve bileşenler, organik bileşenler, aromalar vb. sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların bir araya geleceği Food & Nutritional Ingredients Fuarı, pek çok özel alan ve etkinlik programına da ev sahipliği yapacak.

Fuar ile eş zamanlı olarak düzenlenecek Konferans Programı dahilinde, yurtiçinden ve yurtdışından gelen uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek sunumlar ile fuar ziyaretçileri, katılımcı firmalar ve üniversitelerin en yeni ürün, formülasyon ve teknolojileri hakkında bilgi sahibi olma fırsatı yakalayacaklar. 3 gün boyunca farklı firmalar tarafından 30’ar dakikalık sürelerde verilecek konferanslarda “Yeni yiyecek ve içecek ürünlerinde tüketici algısı ve ilgisi” ve “Standartları değiştiren ambalajlar” vb. gibi ilgi çekici başlıklar da yer alıyor.

Dünyada ve Türkiye’de yapay et üretimine dair gelişmeler ise “Yapay et tüketimine hazır mıyız?” panelinde mercek altına alınacak. Yapay et hakkında merak edilenlerin tartışılacağı panelde; yapay et teknolojisinde kazanım ve kayıplar ile yapay etin kırmızı et sektörüne etkileri konuşulacak.

Gıda mühendisleri ve gurmeler ile lezzet yolculuğu

‘Koku ve Tat Atölyeleri’ ile katılımcıları keyifli bir yolculuğa çıkaracak olan fuarda, gıda mühendisleri ve gurmeler, gıda ve tat oluşumları gibi konularda sunumları ve atölyelerde gerçekleştirecekleri koku ve tat testleri ile ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Fiziki ve sanal fuar deneyimi bir arada olacak

Yurt içi ve yurt dışı odaklı, yüksek hacimli iş birliklerine olanak sağlayan ortamlar olan fuarlar; aynı fonksiyonların sanal ortama taşındığı, zaman ve mekan sınırlamalarından bağımsız daha global etkinliklere dönüşmüş durumda.

Firmalar için uzun süreli iletişim imkanı ve yüksek marka görünürlüğü sağlamayı, ziyaretçiler için ise sınırlı zaman ve mekan dezavantajını ortadan kaldırmayı hedefleyen Arkim Fuarcılık’ta pandemiyle değişen fuarcılık anlayışı doğrultusunda sunduğu hizmetleri şekillendirmeye devam ediyor.

Food & Nutritional Ingredients’ta fiziki fuar ortamı, katılımcı ve ziyaretçilere gelenekselleşen imkanları en güncel ve üst düzey kalitede sunmayı hedeflerken, fiziki fuarın hemen ardından açılacak sanal fuar platformu ise 3 ay boyunca katılımcıların sanal dünyada ziyaretçileriyle buluşmasına imkan sağlayacak.

Artkim fuarcılık tarafından geliştirilen mobil uygulama sayesinde ise tüm katılımcılar; allArtkim’i mobil cihazlarına indirerek fuarların bilgilerine erişebilecek, fuar ziyaretlerini planlayabilecek, firma ve etkinlik detaylarını görüntüleyerek toplantı talebi gönderebilecek.

Rakamlarla Food & Nutritional Ingredients 2019

  • 2019 yılında Food & Nutritional Ingredients Fuarı, 26’sı yabancı olmak üzere 66 katılımcı firmaya ev sahipliği yaptı.
  • Fuar 3 gün boyunca 429’si 61 farklı ülkeden gelen yabancı ziyaretçi olmak üzere toplam 2.178 sektör profesyoneli ziyaret etti.
  • FNI Konferans Programı dahilinde ise sektör profesyonelleri 3 gün boyunca ticari ve bilimsel toplam 11 sunum gerçekleştirdi.

Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, İçerikleri ve Teknolojileri sektörünün bu büyük buluşmasının bir parçası olmak ve yerli ve yabancı sektör lideri firmalar arasında yer alarak rekabette geriye düşmemek isteyen firmalar için, 25-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, İçerikleri ve Teknolojileri Fuarı Food & Nutritional Ingredients 2022’ye katılım süreci devam ediyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ULUSLARARASI, GIDA, SEKTÖRÜ, İSTANBUL’DA, BULUŞMAYA, HAZIRLANIYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı