İHRACATIN İSTİKRARLI BÜYÜYEN YILDIZI: KOZMETİK SEKTÖRÜ
tekden site sağı sünnet
Haber
10 Mayıs 2022 - Salı 14:11 Bu haber 2740 kez okundu
 
İHRACATIN İSTİKRARLI BÜYÜYEN YILDIZI: KOZMETİK SEKTÖRÜ
Türkiye’nin Kozmetik, Kişisel Bakım ve Temizlik Ürün Bileşenleri alanındaki uluslararası oyuncuları bir araya getirdiği sektörün en önemli buluşma noktalarından olan “5. Uluslararası Kozmetik, Kişisel Bakım, Deterjan ve Ev Bakım Ürünleri Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı”, 25-27 Mayıs 2022 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde katılımcı ve ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.
EKONOMİ Haberi
İHRACATIN İSTİKRARLI BÜYÜYEN YILDIZI: KOZMETİK SEKTÖRÜ

Kozmetik ve temizlik ürünleri sektöründe hızla gelişen Türkiye’nin ilk ve tek kozmetik ve ev bakım bileşenleri fuarı CHCI; yerli ve yabancı birçok firmaya ev sahipliği yaparak üretici ile alıcı arasında önemli bir köprü görevi görme misyonunu 2022 yılında da devam ettirecek.

Kimya ve alt sektörlerine yönelik gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası birçok projeyle Türkiye Kimya Sanayisinin büyümesinde önemli bir rol üstlenen Artkim Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan “5. Uluslararası Kozmetik, Kișisel Bakım, Deterjan ve Ev Bakım Ürünleri Bileșenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı” Cosmetics & Home Care Ingredients (CHCI) 25-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sektör profesyonellerini bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Pek çok özel alan ve etkinlik programına da ev sahipliği yapacak olan “Cosmetics & Home Care Ingredients 2022” fuarla eş zamanlı olarak başlayacak ‘Koku ve Tat Atölyesi’ ile de parfümörler ve koku uzmanlarının, parfüm yapım teknikleri konusunda yapacağı atölye ve workshoplarla katılımcıları farklı bir deneyim yaşamaya davet ediyor.

İhtisas fuarları ihracata katkı sunmaya devam ediyor

26,4 milyar TL'lik büyüklüğe sahip, kozmetik, kişisel bakım, deterjan ve ev bakımı sektörü, Türkiye'deki ekonomik gelişmelere bağlı olarak, her yıl ortalama yüzde 10 büyüyor.

İKMİB sektör raporundaki verilere göre 2021’in ilk yarısında, bir önceki yılın aynı dönemine göre 13,09 artışla 656,2 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Türk kozmetik ürünleri sanayii, 200’e yakın ülkeye ihracat yapmaktadır. Bu veriler ışığında, özellikle İran ve Orta Doğu’ya yakınlığı sayesinde bu pazarlara ihracat hacmini artırmaya yönelik hedefler, Türkiye’de kozmetik ve ev bakım ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmaların yeni iş bağlantıları kurmak ve yeni pazarlara açılmaları konusunda önemli rol oynayan ihtisas fuarlarına olan ilgisini de büyük ölçüde artırmıştır.

3 gün sürecek zengin içerikli konferans ve panel programı

Fuar ile eş zamanlı olarak düzenlenecek Konferans Programı dahilinde gerçekleşecek 10’un üzerindeki başlıkta, yurtiçinden ve yurtdışından gelen uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek sunumlar ile fuar ziyaretçileri; katılımcı firmalar ve üniversitelerin en yeni ürün, formülasyon ve teknolojileri hakkında bilgi sahibi olma fırsatı yakalayacaklar.

“Farklı Yanları ile Sürdürülebilir Kozmetik” başlıklı panel ile dünyada ve Türkiye’de öncelikli konular arasında yer alan sürdürülebilirliğin kozmetik sektörüne etkileri ve katkıları tartışılacak.

Yeni nesil fuarcılık anlayışı ile dijital deneyim paylaşımı

Pandemi öncesinde en son 2019 yılında 69 doğrudan katılımcı ve 3.375 ziyaretçiye ev sahipliği yapan CHCI Fuarı; en yenilikçi ürünlerin sergilendiği Innovation Corner, prototip ürünlerin hazırlandığı Product Formulation Alanı, birebir koku testlerinin gerçekleştirildiği Koku Atölyesi ve sektörün uzman isimlerinin yer aldığı Konferans Programı ile sektör tarafında yoğun ilgi görmüştü.

2022’de de birçok yenilik ile fuar deneyimini zenginleştirmeyi amaçlayan CHCI Fuarı’nda; fiziki fuarın bitimiyle birlikte açılarak 3 ay boyunca erişime açık kalacak sanal fuar platformu sayesinde hem katılımcı firmalar hem de ziyaretçiler için uzun süreli iletişim imkanı sağlayacak.

Fuar öncesinde yayına girecek fuar sektörünün kendine ait ilk uygulaması olan allArtkim Mobil ile ziyaretçilere daha verimli bir fuar deneyimi sunmayı hedefleyen CHCI 2022’de ayrıca fuar alanında sektör uzmanları tarafından düzenlenecek teknik ve ticari konferanslar, Turkchem TV Youtube kanalında eş zamanlı olarak canlı yayınlanacak olup, binlerce sektör profesyoneli ve dinleyiciye ulaşacak.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İHRACATIN, İSTİKRARLI, BÜYÜYEN, YILDIZI:, KOZMETİK, SEKTÖRÜ,
Yorumlar
Haber Yazılımı