KAYSERİ’DEN DEPREM BÖLGELERİNE 649 TIR YARDIM GİTTİ
tekden site sağı sünnet
Haber
27 Şubat 2023 - Pazartesi 19:41 Bu haber 318 kez okundu
 
KAYSERİ’DEN DEPREM BÖLGELERİNE 649 TIR YARDIM GİTTİ
Kayseri Valiliği yaptığı açıklamada, “Depremin ilk gününden bugüne kadar Kayseri Lojistik Deposundan deprem bölgesinde yer alan illere toplam 649 tır yardım malzemesi sevk edilmiştir” bilgisi verildi.
GÜNDEM Haberi
KAYSERİ’DEN DEPREM BÖLGELERİNE 649 TIR YARDIM GİTTİ

Kayseri Valiliği’nden deprem bölgesine yönelik yardımlarla ilgili şu açıklama yapıldı;

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilimizin etkilendiği deprem sonrasında, bütün ülkemizde olduğu gibi ilimizde de bölgeye yapılan yardımlar ve bölgeden ilimize intikal eden depremzede vatandaşlarımızla ilgili çalışmalar devam etmektedir.

AFET BÖLGESİNE AYNİ YARDIM DESTEĞİ

Depremin ilk günü oluşturulan Ayni Bağış Deposunda toplanan yardımlardan deprem bölgesinde bulunan 10 vilayete çadır, battaniye, su, gıda, kıyafet, temizlik ve hijyen ürünleri, yakacak, elektrikli Isıtıcı vb. temel acil ihtiyaçları karşılayacak ürünlerden oluşan 18 tır gönderilmiştir.

Depremin ilk gününden bugüne kadar Kayseri Lojistik Deposundan deprem bölgesinde yer alan illere toplam 649 tır yardım malzemesi sevk edilmiştir.

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli ve 20.02.2023 tarihindeki Hatay merkezli depremlerde zarar gören afet kapsamındaki illere lojistik destek sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda, ilimiz Organize Sanayi Bölgesi Fuar Alanında oluşturulan Kayseri Lojistik Deposuna ilimiz, diğer illerimiz ve dış ülkelerden gelen ayni yardımlar tasnif edilip afet kapsamındaki illere AFAD koordinesinde sevkiyat yapılmaya devam edilmektedir.

İLİMİZE GELEN DEPREMZEDELER

Deprem bölgesinden ilimize, toplam 42.746 depremzede vatandaşımız 27.02.2023 tarihi itibariyle gelmiştir. Bu kişilerden 9.620 kişi KYK yurtlarında, kamu misafirhanelerinde, oteller, apartlar ve muhtelif yerlerde barınmaktadır. 33.126 kişide yakınlarının yanında ve kendi imkanlarıyla yerleştikleri konutlarda ikamet etmektedir.

Gerek KYK yurtlarında gerekse kendi imkanlarıyla yerleştikleri konutlarda depremzede vatandaşlarımızın ayni yardım talepleri, valiliğimiz ve kaymakamlıklarımıza bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, yerel yönetimler, STK’lar ve hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanmaya çalışılmaktadır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuran 10.403 depremzede vatandaşımızın ayni yardım talepleri karşılanmış ayrıca nakdi yardım talebinde bulunan 3.498 ailenin başvuruları değerlendirilerek 3.085.000 TL nakdi yardım yapılmıştır.

İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımızca depremzede vatandaşlarımızın ayni ve nakdi yardım talepleri alınarak taleplerin karşılanmasına paydaş kurum ve kuruluşların desteği ile birlikte karşılanmaya çalışılmaktadır.

SAĞLIK

Depremin ilk gününden bugüne kadar 8.936 depremzede hasta kabulü yapılmıştır.

Halen Kayseri’de bulunan hastanelerde serviste 373 kişi, yoğun bakımda 138 kişi olmak üzere toplam 511 hasta yatarak tedavi görmektedir. Vefat eden 75, taburcu olan 8.253 vatandaşımız bulunmaktadır. Toplam 33 kimsesiz/refakatsiz bebek ve çocuğun tedavileri devam etmektedir.

Hastanelerimize deprem sonrasında, kimsesiz/refakatsiz olarak toplam, 60 çocuk depremzede kabulü yapılmıştır.

Tedavisi tamamlanan 12 çocuk ailelerine, 15 çocuk ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Bugün itibariyle toplam 31 kimlikli/kimliksiz bebek ve çocuğun tedavisi devam etmektedir.

Hastanelerimizde toplam hasta kabulü yapılabilecek olan 905 servis yatağı, 82 yoğun bakım yatağı mevcuttur.

SOSYAL HİZMETLER

Deprem bölgesinden ilimize sosyal hizmetler kapsamında, 280 ağır engelli depremzede vatandaşımız getirilerek özel ve resmi bakım merkezlerine yerleştirilmiştir. 12 kadın ve 8 çocuk Kadın Konukevine, 27 refakatiz çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne yerleştirilmiş olup 20 çocuk daha sonra ailelerine teslim edilmiştir. Ayrıca 23 yaşlı depremzede vatandaşımız ise özel huzurevlerine yerleştirilmiştir.

PSİKOSOSYAL DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde, İlimize gelen depremzede vatandaşlarımıza psikososyal destek çalışmalarına ilk günden itibaren ilimizdeki kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla devam edilmiş olup, bu kapsamda toplam 9.785 depremzede vatandaşımıza psikososyal destek sağlanmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce deprem nedeniyle ilimize gelerek KYK yurtlarında kalan 4.470 öğrenciye yönelik de psikososyal destek çalışmaları devam etmektedir.

HASARLI BİNALAR

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce toplam 13.840 başvurudan 4.239 adet yapının hasar tespit çalışması yapılmış olup, 2.151 hasarsız, 1.633 az hasarlı, 22 orta hasarlı ve 433 ağır hasarlı yapı tespit edilmiştir.

İlimiz genelinde ağır hasarlı 7 cami minaresi talebimiz üzerine ilgili belediyeler tarafından yıktırılmıştır.

Bugüne kadar tespit edilen ağır hasarlı yapıların ilgili mevzuat çerçevesinde işlemlerinin takibi ve sonuçlandırılması için belediyelerine 27.02.2023 tarihi itibariyle yazılı bildirimde bulunulmuştur.

EĞİTİM

İlimizde 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler öncesinde 3, sonrasında ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Kayseri İl Müdürlüğü tarafından hasarlı olduğu tespit edilen 13 olmak üzere toplamda 16 okuldaki öğrenciler yakınındaki uygun okullara tahliye edilerek eğitim öğretim süreçleri sorunsuz şekilde devam etmektedir. Bu okullar:

Deprem öncesinde; Kocasinan ilçesinde Cumhuriyet İlkokulu, Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Mithatpaşa İlkokulu.

Deprem sonrasında ise; Kocasinan İlçesi Avukat Ahmet Ulucan İlkokulu, Kadir Has Ortaokulu, Gözükakçalar İlkokulu, Yunus Emre Ortaokulu-İmam Hatip Ortaokulu, Gevher Nesibe Özel Eğitim Uygulama Okulu, Melikgazi ilçesi Besime Özderici Ortaokulu, Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi, Ahmet Kirazgiller İlkokulu,  Müncübe Cıngıllıoğlu Anaokulu, Talas ilçesi Mehmet-Cemile Oğulcuklu İlkokulu, Sarız İlçesi Yeşilkent Şehit Osman Börklüoğlu İlkokulu-Ortaokulu binaları, Yeşilhisar Atatürk İlkokulu ve İncesu Anadolu İmam Hatip Lisesi.

Deprem nedeniyle eğitimlerine Kayseri’de devam etme kararı alan öğrencilerin nakil işlemleri tamamlanmış olup, 26.02.2023 günü saat 16.00 itibariyle her okul derecesi ve türünde nakil olan öğrenci sayısı 5.422 olarak gerçekleşmiştir. Nakil olarak gelen öğrencilerin kitap, kırtasiye, çanta gibi 5.500 kırtasiye seti hazırlanarak dağıtım süreci devam etmektedir.

KYK yurtlarında kalan depremzede 4.470 öğrenciye yönelik; masal anlatıcılığı, kukla gösterileri, bilimsel deney etkinlikleri, geleneksel çocuk oyunları yöntemleriyle psikososyal destek çalışmaları devam etmektedir.

Eğitimlerine ilimizde devam eden depremzede öğrencilere eksiksiz hizmet verebilmek, ihtiyaç analizleri doğrultusunda çalışma yapabilmek için öğrenci deprem veri takip sistemi yazılımı geliştirilerek kullanıma sunulmuştur.

İŞKUR

20 Şubat 2023 tarihinden itibaren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş ve meslek danışmanlarınca depremzedelerin kaldığı KYK yurtlarının tamamı, otel ve kamu misafirhanelerinde kalanların büyük bir kısmı ziyaret edilerek danışmanlık hizmeti gerçekleştirilmiştir. Anons ve duyurulara mukabil görüşmeyi kabul eden 387 kişinin kaydı alınmış bilgilendirme yapılmıştır.

Meslek odalarına bilgilendirme yazıları ulaştırılmış, işverenlerimizin açık iş ilanı verme ve depremzedeleri işe alma konusunda hassas davranması ricasında bulunulmuştur.

Yapılan görüşmelerin ardından firmaların doğrudan işe aldığı kişiler hariç 37 kişi işe yerleştirilmiş olup, firmalarla depremzedelere yönelik işe alım görüşmeleri devam etmektedir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KAYSERİ’DEN, DEPREM, BÖLGELERİNE, 649, TIR, YARDIM, GİTTİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı