YARDIM ALMAK İÇİN GELDİKLERİ DERNEK, EKMEK VE GIDA YARDIMINI DURDURDU
tekden site sağı sünnet
Haber
05 Nisan 2022 - Salı 12:06 Bu haber 930 kez okundu
 
YARDIM ALMAK İÇİN GELDİKLERİ DERNEK, EKMEK VE GIDA YARDIMINI DURDURDU
Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda Bürünğgüz Cami’nin altında hizmet veren yardım derneği önüne içerisinde Suriyeli ve afganlı göçmenlerinde bulunduğu çok sayıda vatandaş gıda ve ekmek yardımı almak için geldi. Yılın 365 günü ekmek yardımı Ramazan ayında da gıda yardımı yapan derneğin kapısındaki, yardımın durdurulduğu ilanına gören vatandaşlar şok oldu.
GÜNDEM Haberi
YARDIM ALMAK İÇİN GELDİKLERİ DERNEK, EKMEK VE GIDA YARDIMINI DURDURDU

Kayseri Cumhuriyet meydanı’nda uzun yıllar ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımda bulunan Fakin ve Muhtaçlara Yardım Derneği,  yılın 365 günü yaptığı ekmek yardımına Ramazan ayı ile birlikte gıda yardımı da ekledi. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hazırlanan gıda yardımının dernekte dağıtıldığını öğrenen vatandaşlar ve buradan sürekli ekmek alanlar, Ramazan ayının birinci gününden itibaren gıda yardımı alabilmek için sabah erken saatlerde dernek merkezine geliyor. Artan yoğunluk üzerine dernek bugün kapısına astığı ilanla 365 gün yaptığı ekmek yardımının yanı sıra gıda yardımının durdurulduğunu duyurdu.

Buna karşın yinede bir umut yardım için bekleyen vatandaşların yoğunluk oluşturması üzerine, dernek yetkilisi Arapça, Türkçe ve Afganca yardımların durdurulduğunu açıklamaya çalıştı. Vatandaşlar ise buna rağmen yardım alabilmek için beklemeye devam etti. Zabıta ve polisten yardım istendi. Polis ile dernek yetkilileri yeniden yardımın durdurulduğu yönünde bilgilendirme yaptıktan sonra kalabalığın bir kısmı dernek merkezinin önünden ayrıldı ama bir grup ise beklemeye devam etti.

Dernek yetkilileri, 365 gün ekmek dağıtımının yanı sıra Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yapılan gıda yardımının neden durdurulduğu ile ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: YARDIM, ALMAK, İÇİN, GELDİKLERİ, DERNEK,, EKMEK, VE, GIDA, YARDIMINI, DURDURDU,
Yorumlar
Haber Yazılımı