Zamlar işverenle işçiyi bir araya getirdi
tekden site sağı sünnet
Haber
16 Mayıs 2022 - Pazartesi 21:40 Bu haber 913 kez okundu
 
Zamlar işverenle işçiyi bir araya getirdi
Akaryakıta gelen zamlar artık işvereni de maddi anlamdı olumsuz etkiledi ve yeni çözümler bulmaya başladı. Kayseri’nin organize sanayi bölgelerinde fabrikaları bulunan sanayici artık işçiyle aynı serviste işe gidiyor. Böylece tasarruf sağlamış oluyor.
EKONOMİ Haberi
Zamlar işverenle işçiyi bir araya getirdi

Akaryakıt ürünlerine gelen zamlar hemen hemen bütün sektörleri olumsuz etkilerken üretim maliyetlerini de artırdı. Bu artış ise sanayiciyi, dar gelirliyi tasarruf yapabilme adına yeni adımlar atmasına neden oldu.

Daha önce 10 kişi altında çalışanı bulunan organize sanayi bölgesindeki atölye tarzı fabrikası olan işverenler, işçiyle aynı servisi kullanıyordu. Şimdi ise fabrikada çalışan sayısı daha fazla olan ve bazı noktadan işçileri için birkaç servis aracı kaldıran işveren de artık çalışanı ile birlikte aynı servis aracında işe gidiyor.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sahibi olan ve 30 kadar çalışanı olan işveren, akaryakıt zamlarının her yönüyle kendilerini olumsuz etkilediklerini belirterek, artık tasarruf için adılar attıklarını belirtti.

Kendisi dahil bazı çalışanlarının özel araçla işe gelme dönemini bitirdiğini belirten sanayici, artık işe sabah saatlerinde işçilerle birlikte işçi servisiyle geldiklerini söyledi. Birçok fabrika sahibi sanayicinin aynı şekilde çözüm bulduklarını ifade etti.

Bir başka işveren ise, 12 kadar çalışanı ile birlikte artık aynı serviste sabah işe gelip gittiklerini ifade etti.

Kayseri’nin organize sanayi bölgeleri için ulaşım sağlama noktasında her bir servis en az 50-70 kilometre yol kat etmek zorunda kalıyor.  

Kaynak: Editör:
Etiketler: Zamlar, işverenle, işçiyi, bir, araya, getirdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı