30 YIL SONRA İLK DEFA GÖRÜNTÜLENDİ
tekden site sağı sünnet
Haber
06 Ocak 2022 - Perşembe 08:49 Bu haber 1071 kez okundu
 
30 YIL SONRA İLK DEFA GÖRÜNTÜLENDİ
1993 Yılında keşfedilip kayıt altına alınan Crocus albocoronatus (Gökkız Çiğdemi) ve Crocus kerndorffiorum (Kuyruklu Çiğdem) 30 yılı aşkın süredir gözlemlenememiş ve kayıp tür olarak literatüre geçmişti. Bu taksonları inceleyen araştırıcıların bazı botanik bahçelerine vermiş olduğu tohumlar dışında canlı bir örneğine bu güne kadar hiç rastlanmamıştı.
GÜNDEM Haberi
30 YIL SONRA İLK DEFA GÖRÜNTÜLENDİ

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede, “2021 yılı içerisinde Müdürlüğümüz personeli Uğur KARA ve Araştırmacı Mehmet ÜNLÜ tarafından Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde gözlemlenen bitkilerin fotoğrafları İstanbul Üniversitesine gönderildi ve fotoğraflarda yer alan bitkilerin 30 yıldır gözlemlenemeyen Crocus albocoronatus (Gökkız Çiğdemi) ve Crocus kerndorffiorum (Kuyruklu Çiğdem) olduğu kurum tarafından bilimsel olarak teyit edildi. Gelen güzel haberler sevinçle karşılandı.

Yabancı araştırmacılar Helmut KERNDORFF ve Erich PASCHE tarafından ülkemizin çiğdem taksonu açısından adeta bir “mücevher kutusu” tabirini kullanmalarının ne kadar yerinde bir ifade olduğu daha iyi anlaşılıyor.

Bu nadide çiçeklerin popülasyonunu devamlılığı ve türünün tehditlere karşı güvenliği için gerekli çalışmalar Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüzce yapılacaktır” denildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: 30, YIL, SONRA, İLK, DEFA, GÖRÜNTÜLENDİ,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
30 YIL SONRA İLK DEFA GÖRÜNTÜLENDİ
30 YIL SONRA İLK DEFA GÖRÜNTÜLENDİ
30 YIL SONRA İLK DEFA GÖRÜNTÜLENDİ
Yorumlar
Haber Yazılımı