DİYETİSYENDEN BAYRAM UYARISI
tekden site sağı sünnet
Haber
18 Nisan 2023 - Salı 16:39 Bu haber 4857 kez okundu
 
DİYETİSYENDEN BAYRAM UYARISI
Kayseri Özel Melikgazi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuğçe Gül Püsküllü, bayramda kalorisi düşük yiyeceklerin tüketilmesi önerisinde bulunarak, "Ramazan ayında oruçlu geçen günlerden sonra Bayramda yüksek kalorili yiyeceklerin tüketilmesi bazı hastalıklara neden olabileceğini söyledi.
SAĞLIK Haberi
DİYETİSYENDEN BAYRAM UYARISI

Dyt. Tuğçe Gül Püsküllü, oruç tutulması nedeniyle insan vücut metabolizmasının değiştiğini ve değişimin eski haline gelmesi için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Diyetisyen Püsküllü, " Ramazan bayramında vatandaşlarımızı birden kalorili yiyecek ve içeceklerin tükettiği için, çeşitli rahatsızlıklar yaşayabiliyor. Oruç nedeniyle yavaşlayan metabolizma, yeniden normal beslenme düzenine dönerken, belli bir süre alışma periyoduna gereksinim duyar. Bu nedenle bayram günlerinde ‘az az, sık sık’ beslenmeye dikkat edilmeli, sebze ve meyve ağırlıklı hafif gıdalar tercih edilmeli, susadıkça sıvı alınmalıdır" dedi.

Bayramda hafif yiyeceklerin tüketilmesini öneren Melikgazi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuğçe Gül Püsküllü, "Bayramda hafif bir kahvaltıyla öğüne başlanılmalı, bir anda bol kalorili, aşırı yağlı gıdalar tüketilmemelidir. Hipertansiyon, diyabet ve koroner arter hastalığı olan bireyler, özellikle diyetlerine uygun şeklide beslenmelidirler. Mide şikâyeti olanlar da azar azar yemeye dikkat etmeli, acı ve baharatlı gıdalardan ve hazmı zor yağlı şerbetli tatlılar ve çikolatadan uzak durmalılar. Hipertansiyon hastaları da tuzsuz gıdalar almalı, hamur işlerinden uzak durmalıdır. Tüm kronik hastalığı olanlar, mümkün olduğunca fiziksel aktiviteye yönelmeli, uygun spor faaliyetlerini sürdürmelidir. Tempolu yürüyüş çok yararlı bir aktivite olup, vücuttaki kan damarlarının sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: DİYETİSYENDEN, BAYRAM, UYARISI,
Yorumlar
Haber Yazılımı