MISIR AKBABASI TEDAVİ ALTINA ALINDI
tekden site sağı sünnet
Haber
09 Eylül 2021 - Perşembe 16:34 Bu haber 1985 kez okundu
 
MISIR AKBABASI TEDAVİ ALTINA ALINDI
YAŞAM Haberi
MISIR AKBABASI TEDAVİ ALTINA ALINDI

Kocasinan ilçesinde duyarlı bir vatandaş tarafından yaralı şekilde bulunan mısır akbabası gerekli bakım ve tedavisi için Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerimizce teslim alındı.

Doğa ve Milli Parklar Kayseri Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmede, Bacağında yarası olan ve uçma güçlüğü çeken yaralı mısır akbabası ekiplerimizce teslim alındıktan sonra Büyükşehir Belediyesine bağlı Harikalar Diyarı’nda bulunan veteriner hekime gerekli tedavi ve bakımını yaptırmak üzere teslim edildi.

Yaralı mısır akbabası gerekli tedavi ve bakımının yapılmasının ardından yine ekiplerimizce teslim alınarak doğal yaşam ortamına bırakılacak.

Küçük bir akbaba türü olan mısır akbabası göçmen bir kuş türüdür. Beslenmek için küçük memeli hayvanları avladığı gibi aynı zamanda leşçil bir kuş türdür. Bu sebeple doğanın çöpçüleri olarak da adlandırılırlar.  İlkbaharda üreyen mısır akbabası yavrularına eşleriyle birlikte bakarlar. Bu nedenle bilinçsiz ve yasa dışı avlanılmasının mısır akbabası ailesi için çok olumsuz sonuçları olacaktır.

4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu kararınca 2021 yılı için avlanılması 15.000,00 TL para cezasıdır.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MISIR, AKBABASI, TEDAVİ, ALTINA, ALINDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı