MELİKGAZİ’DE REKOR HİZMETLERE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ
tekden site sağı sünnet
Haber
09 Eylül 2021 - Perşembe 14:26 Bu haber 1275 kez okundu
 
MELİKGAZİ’DE REKOR HİZMETLERE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ
Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçe sınarlarında sağlık ocağı, okul, ibadethane ve sosyal donatı olarak birçok projeyi hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi. Başkan Palancıoğlu, yapılan yatırımlarla 42 ilden büyük olan ilçelerinde 2024’e kadar sağlık ocağı ihtiyacının biteceğini söyledi.
GÜNDEM Haberi
MELİKGAZİ’DE REKOR HİZMETLERE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçe sınarlarında sağlık ocağı, okul, ibadethane ve sosyal donatı olarak birçok projeyi hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi. Başkan Palancıoğlu, yapılan yatırımlarla 42 ilden büyük olan ilçelerinde 2024’e kadar sağlık ocağı ihtiyacının biteceğini söyledi.

Kazım Karabekir Mahallesi'nde Melikgazi Belediyesi ile hayırsever işbirliğinde yapılacak olan Şükriye Yakıcı- Fatma Çetiner Aile Sağlığı Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Törende konuşan ve hayırseverlere teşekkür eden Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, bir zamanlar Mahrumlar diye anılan Kazım Karabekir Mahallesi ile Küçükali Mahallesi’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın başlattığı dönüşüm projesi ile modern bir görünüm kazandığını belirtti. Başkan Büyükkılıç ile başlayan dönüşümü kendilerinin devam ettirdiğini belirten Başkan Palancıoğlu, bölgede 1987 daire 150 dükkan yapımıyla 1 katrilyondan oluşan yatırımdan bahsettiklerini ve bu yatırımın yüzde 90 civarında tamamlandığını aktardı.

Hayırsever Osman Ulubaş’ın katkıları ile bir okul yaptırıldığını anımsatan Palancıoğlu, “Kazım Karabekir’de 3. Etap dönüşüm çalışmasını başlatmak için Ankara ile temastayız. Onayı alır almaz 3. Etaba başlayacağız” dedi.

Bölgedeki dönüşümle beraber bazı hizmetlerle ilgili belediye olarak yatırımlar yaptıklarını aktaran Başkan, “Sağlık ocağının yapılmasında en önemli etken bu bölgede nüfus artacak olmasıdır. Onun için yerinde sağlıkla ilgili bazı hizmetlerin sunulmasını sağlıyoruz. Hayırsever ailemiz desteği ile aile sağlığı merkezi yapılıyor. Annelerinin ismi verilecek. Allah hayırlarını kabul etsin. Biz belediye olarak bu hizmetlerde yatırımın arsasını ayarlıyoruz. İmar planlarını hazırlıyoruz. Sonra hayırseverlerimiz de katkı sunuyor. Destek oluyor. Danişment’te yapacağımız bir okul vardı. Maliyetli bir iş idi. Yarısını belediye olarak yarısını hayırseverlerimiz yapıyor. Bazen yüzde 70’ini belediyemiz yapıyor gerisini hayırsever. Bazen yarı yarıya oluyor” diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi’nin rekor sayıda aile sağlığı merkezi, okul, Kuran kursu, sosyal tesisler yaptığını anımsatarak, “Bu projelerimizden 40’a yakınını hayata geçiriyoruz. 7 tane aile sağlığı merkezi var. İnşallah 2024 seçimlerine kadar Melikgazi’de sağlık ocağı ihtiyacı bitecek. Amacımız halkımızın mahalle içinde hizmet almasını istiyoruz. Malum konut sayısı artınca evdeki araç sayısı da artıyor. Durum iyi olunca kendimiz araç aldık. Eşimize aldık. Çocuğuma aldık. Böyle olunca da Türkiye’de ve dünyada en büyük sorun artan araç sayısı ile birlikte artan trafik yoğunluğu oluyor. Bizim ilçemizde de böyle oldu. Mahallelerimize okullar yapıyoruz. Büyük okul, uzak okul yerine mahalle içine okul yapalım anlayışı içindeyiz. Aile sağlı merkezini mahalle içine yapmak istiyoruz. İnsanlarımız hizmet alırken araçlarıyla trafiğe girmesinler ve sıkıntı yaşamasınlar istiyoruz. Trafik yoğunluğu olmamasını istiyoruz. Bu mahallemizde hedeflenen nüfus büyük. O nedenle sağlık hizmetini başka bir bölgede değil kendi mahallelerinde almalarını istiyoruz. Yine eğitimde bu bölgemizde 3 tane okul yapıyoruz. Aanaokulu, ilkokul,  ortaokul yapıyoruz. Büyük bir kapalı spor salonu yapıyoruz. Burasının bütün ihtiyaç ve eksiklerini tamamlıyoruz. Maddi imkanlarımız iyi oldukça çok hizmet yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından aile sağlı merkezinin temeli atıldı. Temel atma programı İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Ahmet Özyalçın katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: MELİKGAZİ’DE, REKOR, HİZMETLERE, BİR, YENİSİ, DAHA, EKLENDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı