Merkez Bankası’nda Hafize Gaye Erkan gitti Fatih Karahan geldi
tekden site sağı sünnet
Haber
03 Şubat 2024 - Cumartesi 08:26 Bu haber 1854 kez okundu
 
Merkez Bankası’nda Hafize Gaye Erkan gitti Fatih Karahan geldi
Son dakika! Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldu
EKONOMİ Haberi
Merkez Bankası’nda Hafize Gaye Erkan gitti Fatih Karahan geldi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası Merkez Bankası'nın yeni başkanı Dr. Fatih Karahan oldu. Resmi Gazete'de yer alan metinde Erkan'ın istifa kararı 'görevden alma' olarak bildirildi.

 

Resmi Gazete’de yayımlanan Atama Kararı ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan görevden alındı ve yerine Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı.

 

Atama kararı 3 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yer aldı.

 

"MAKROEKONOMİST YENİ BAŞKAN"

 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaye Erkan'a teşekkür ettiği X paylaşımında "Olağanüstü bilgi birikimi ve uzmanlığa sahip, saygın bir makroekonomist olan yeni Başkan, benim tavsiyem doğrultusunda atanacak" demişti.

 

RESMİ GAZETE'DE DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

 

Hafize Gaye Erkan'ın istifa açıklaması olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Resmi Gazete'de karar, 'görevden alma' bildirildi. 

 

CEVDET YILMAZ'DAN TEBRİK

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Sayın Fatih Karahan’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum" diyerek tebrik etti.

 

 

FATİH KARAHAN KİMDİR?

 

1982 yılında Eskişehir’de doğan Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu.

 

2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını bitirdi. Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı.

 

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022’de Amazon’da Başekonomist görevine atandı.

 

28 Temmuz 2023 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Dr. Fatih Karahan, 2012-2022 yılları arasında New York Merkez Bankası'na bağlı Para Politikası Araştırma Bölümü İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları alanında ekonomik araştırma danışmanı olarak sürdürdü.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Merkez, Bankası’nda, Hafize, Gaye, Erkan, gitti, Fatih, Karahan, geldi,
Yorumlar
Haber Yazılımı